AK Parti, Sevgi İle Yürüyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Eyüp’te, Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve partililerle kol kola sevgi yürüyüşü gerçekleştirdi. Vatandaşları selamlayan Dr. Temurci, onların yanına giderek karanfil verdi.

AK Parti, Sevgi İle Yürüyor
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen sevgi yürüyüşleri 39 ilçede başladı.

Yürüyüşler kapsamında AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Eyüp Sultan Camii’nde Cuma namazını kılmasının ardından, sevgi yürüyüşü için partililerle Eyüp Sultan Meydanı’nda toplandı.

Yürüyüşe, Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İl Başkanlığı Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yürüyüş öncesi Başkan Dr. Temurci, bugün Beylikdüzü’nde gerçekleşen helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin ailesine taziyelerini iletti.

“AK Partimiz hep milletimizle birlikte sevgiyle yürüdü”

Başkan Dr. Selim Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün İstanbul’un dört bir yanında 39 ilçemizde referanduma 37 gün kala sevgi yürüyüşlerini gerçekleştiriyoruz. AK Parti olarak biz bu yürüyüşlere yabancı değiliz. AK Partimiz hep milletimizle birlikte sevgiyle yürüdü, sevgiyi her zaman milletimizle buluşturdu. 14 Ağustos 2001’de çıkmış olduğumuz bu yolda bakanlarımız, başkanlarımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Genel Başkanımızla birlikte şuan 16 Nisan’a hep birlikte yürüyoruz. 15 Temmuz’u yaşamış bir milletin mensupları olarak 16 Nisan’ı, 15 Temmuz’un bir final gecesi olarak görüyoruz. Bugün 39 ilçemizde istedik ki Cuma namazı sonrası her bir noktada, her bir gönüle girmek için topluca bir seferberlik ilan edelim. Bugün tüm İstanbullular hep birlikte 16 Nisan’da elde edeceğimiz milletin zaferini bir anlamda tekraren milletle buluşturmak için bugün sokaklardayız.”

“Gönüllere gireceğiz”

“Biz 15 yıldır milletin kararını baş tacı yapan bir siyasi hareketin mensuplarıyız” diyen Başkan Dr. Temurci, “Biz diyoruz ki; durmak yok yola, mücadeleye devam. Bu mücadeleyi yaparken bu işin bir parti seçimi olmadığını, meselenin memleket olduğunu ve birlikte ‘evet’ dememiz gerektiğini İstanbul’un her bir noktasında her bir gönüle girerek söyleyeceğiz. Bu millet bu milletin adamına her zaman güvendi. O sağlam iradeye her zaman güvendi. Cumhurbaşkanımız ikinci Kurtuluş Savaşı’nın lideri ‘evet’ diyorsa, bu millet hep birlikte evet diyecektir. Güçlü Türkiye, demokrasi ve daha güçlü bir demokrasi için ‘evet’ diyecektir. Bütün İstanbulluya İstanbul bu şarkının başladığı şehirdir. Bu şarkıyı bu sesi İstanbul’da her bir haneye ve noktaya ulaştırırsak ben inanıyorum ki, 16 Nisan gecesi biz Türkiye’nin önünü açacağız” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Dr. Temurci, eski Bakan Bağış, Başkan Aydın ve İlçe Başkanı Aykaç kol kol kola girerek Eyüp Sultan Bulvarı’nın başından kortej eşliğinde yürüyüşe başladı.

Başkanların yürüyüşüne partililerde “evet” yazılı dövizlerle katılarak destek verdi. Başkan Dr. Temurci, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşları selamlayarak onlara karanfil verdi. Bulvar üzerindeki yürüyüşün ardından protokol üyeleri Eyüp’teki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Kaynak: İHA