AK Parti'den İstanbul'da 'Sevgi Yürüyüşleri'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: 'Elimizden geldiği kadar milletimize gidip doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Ana muhalefet partisinin yaptığı gibi yanlış, yalan bilgilerle, iftiralarla milleti yanıltmıyoruz' AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: 'Mücadeleye devam. Bu mücadeleyi yaparken özellikle bu işin bir parti seçimi olmadığını, meselenin memleket olduğunu, birlikte 'evet' dememiz gerektiğini İstanbul'un her bir noktasında söyleyeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 'Elimizden geldiği kadar milletimize gidip doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Ana muhalefet partisinin yaptığı gibi yanlış, yalan bilgilerle, iftiralarla milleti yanıltmıyoruz.' dedi.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatınca Cuma namazı sonrası Ümraniye'de gerçekleştirilen 'Sevgi Yürüyüşü'ne Ataş'ın AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Çakıroğlu ve partililer katıldı.

Beraberindekilerle cami avlusunda vatandaşlara çorba ikram eden Ataş, Cuma namazının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan tarihinin Türkiye'nin gelecekle ilgili bir dönüm noktası olacağını anlattı.

Ataş, 'Biz milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Türkiye'nin geleceği ile ilgili, bu yeni hükümet sistemi konusunda duyarlı davranarak, bugüne kadar nasıl ki Türkiye'nin her alanında biz halkımıza gidip onun fikrine, kanaatine müracaat ettiysek bu referandumda da inşallah milletimiz en doğru cevabı verecektir' dedi.

16 Nisan'da yapılacak referandumun Türkiye için uğurlu olmasını dileyen Ataş, 'Elimizden geldiği kadar milletimize gidip doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Ana muhalefet partisinin yaptığı gibi yanlış, yalan bilgilerle, iftiralarla milleti yanıltmıyoruz. Biz bugüne kadar milleti yanıltmadık. Hep doğru şeyler söyledik, doğru işler yaptık. Şimdi de inşallah doğru bilgilerle milletimizi bilgilendirmek suretiyle, Allah'ın izniyle 16 Nisan'da milletimiz en doğru kararı verecek.' değerlendirmesini yaptı.

Açıklamanın ardından Ataş ve beraberindekiler, Ümraniye'de 'Sevgi Yürüyüşü' yaptı.

Vatandaşlara karanfil dağıtan Ataş ve beraberindekiler, esnafı da ziyaret etti.

- Eyüp'te 'Sevgi Yürüyüşü'

Eyüp'te düzenlenen 'Sevgi Yürüyüşü'nde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise Büyükçekmecede'deki helikopter kazası nedeniyle üzüntülü olduğunu belirtti.

Temurci, 'AK Partimiz, hep milletimizle beraber sevgi ile yürüdü. Sevgiyi her zaman milletimizle buluşturdu. 14 Ağustos 2001'de çıkmış olduğumuz bu yolda bakanlarımızla, başkanlarımızla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Genel Başkanımızla birlikte 16 Nisan'a yürüyoruz. Biz bu yürüyüşü çıktığımız günden itibaren hep milletimizle birlikte yürüdük. Milletimizle birlikte güldük, birlikte ağladık.' diye konuştu.

Temurci, 15 Temmuz'u yaşayan bir milletin mensupları olarak 16 Nisan'ı, 15 Temmuz'un finali olarak gördüklerini, İstanbul'un 39 ilçesinde bu yürüyüşleri düzenleyeceklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

'15 yıldır milletin kararını baş tacı yapan bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Durmak yok, yola devam, mücadeleye devam. Bu mücadeleyi yaparken özellikle bu işin bir parti seçimi olmadığını, meselenin memleket olduğunu, birlikte 'evet' dememiz gerektiğini İstanbul'un her bir noktasında söyleyeceğiz. Bugün Türkiye'de yaşamış olduğumuz bunca olay sonrasında hep birlikte, millet olarak, birilerine cevap vermenin zamanı geldi de geçiyor. Onun için hiç üzülmeyin. Bu millet, bu milletin adamına her zaman güvendi. O sağlam iradeye güvendi.'

Selim Temurci'nin konuşmasının ardından eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve beraberindekiler Eyüp Sultan Bulvarı boyuca yürüyerek vatandaşlarla sohbet etti.

Bu etkinlikle aynı saatlerde Bahçelievler'de 'Sevgi Yürüyüşü' düzenlendi.
Kaynak: AA