8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi.

Termal bir otelde düzenlenen programa, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Programda konuşan Ertürk, 8 Mart’ın dünyanın pek çok ülkesinde eşitlik ve hak talepleriyle uzun bir mücadeleye girişen kadınların birlik ve dayanışmalarının simgesi olarak kutlandığını belirtti.

AK Parti Kadın Kollarının yerelden başlayarak siyasette ve karar alma mekanizmalarında kadın katılımını arttırma yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ertürk, şöyle konuştu:

'8 Mart, kadın meselelerini ele almak kadar, ülke meselelerini değerlendirmek için de iyi bir fırsattır. Kadını ne ekonomiden ne sosyal hayattan ne dış politikadan ne eğitimden ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız. Önümüzde, milletimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir halk oylaması bulunmaktadır. Bizler, bu topraklar, devletinin bekası, çocuklarının istikbali için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadınının evlatlarıyız. '

- 16 Nisan'a kadar ciddi bir çalışma yürüteceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu da 8 Mart dolayısıyla tüm kadınların gününü tebrik etti.

Kadının daha güçlü olduğu bir Türkiye arzu ettiklerini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

'Çalışan kadınların yönetimlerde görev almalarını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu arzu ediyor. Hem Belediye yönetimlerinde hem de diğer yönetimlerde kadınların olmasını arzu ediyor. Bu konuda da özel çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum. Sayın milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza (STK) bu konuda görev düşüyor. Güçlü Türkiye için, çocuklarımızın daha mutlu bir geleceği için, hayatın daha müreffeh olabilmesi için 16 Nisan'da 'evet' diyecekler.'

16 Nisan’a kadar sahada ciddi bir çalışma yürüteceklerinin altını çizen Eroğlu, 'Ben de siz kardeşlerimle birlikte gerekirse kapı kapı çalışmalar yapacağım. Başkanım nasıl bir çalışma yöntemi belirse ona göre hareket edeceğim inşallah.' dedi.

Kaynak: AA