25 Saniyede İş Yerini Soydular

Kahramanmaraş’ta iş yerlerini hedef alan silahlı hırsızlık şebekesinin üyeleri, son işlerinde yakayı ele verdi.

25 Saniyede İş Yerini Soydular
Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince il merkezinde meydana gelen iş yerlerinden hırsızlık yapan şebeke üyelerini yakalamak için operasyon yaptı. Hırsızlık olaylarına ait kamera görüntülerini inceleyen polis, yüzleri kapalı 5 kişinin plakası kapatılmış lüks bir araçla hırsızlık yaptıklarını tespit etti. Ellerinde demir aparatlar ile iş yeri vitrinlerini kırıp saniyelerle iş yerlerini soyan şebeke son işinde yakalandı. Hırsızlık anında otomobilde silahlı gözcü bırakan şebeke üyelerini yakalamak için MOBESE ve PTS kayıtlarından yola çıkan polis, çevre yollarda inceleme başlattı.

Şebeke üyeleri her hırsızlıkta farklı otomobil kullanmış

Yaşanan hırsızlık olaylarında farklı araç kullandığı tespit edilen şebeke üyelerini polis, Gaziantep yolu üzerinde 06 H 9831 plakalı otomobilde tespit etti. Lüks otomobili takibe alan polis, uzun namlulu silahlarla otomobile operasyon düzenledi.

Otomobil içerisinde Mehmet S. (27), Onur Emre A. (20) ve Ö.K. (27) yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Otomobilde hırsızlıkta kullanılan 3 çift eldiven, kaşkol, 2 adet demir apart, pense ve pompalı tüfek ele geçirildi.

Şebeke üyelerinin yarısı Gaziantep’te yakalandı

Operasyonu genişleten ekipler, şebekenin diğer üyeleri yakalamak için aynı gece Gaziantep’te operasyonlar yaptı. Gaziantep’te Mehmet B. (20), Adnan Ö. (40) ve Mesut D. (35) gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden 5’i alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çok sayıda hırsızlık olayından sabıkası olan şüphelilerden 1 adet çalıntı oto, çalıntı 2 adet tablet, 5 adet cep telefonu, 4 bin TL değerinde sigara, sigara rafları, muhtelif giyim ve tüketim malzemesi ele geçirildi.

Şüpheliler alınan ilk ifadesinde Kahramanmaraş’ta, 12 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptıklarını ve 1 adet otomobil çaldıklarını itiraf etti.
Kaynak: İHA