Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

'Türk ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı ile ABD'nin koridoruna, Kürt koridoru denilen ABD koridoruna girdi ve orada Türk Silahlı Kuvvetleri, bu hükümetin de politikalarıyla PKK'yı, IŞİD'i ezen çok başarılı uygulamalara devam ediyor' 'Hükümet, 24 Temmuz 2015'ten sonra Vatan Partisinin ısrarla dile getirdiği silahla PKK'yı etkisiz hale getirme uygulamasına girdi ve bunun devamı olarak FETÖ darbesi ezildi, bu aynı zamanda PKK'nın ezilmesidir'.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Türk ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı ile ABD'nin koridoruna, Kürt koridoru denilen ABD koridoruna girdi ve orada Türk Silahlı Kuvvetleri, bu hükümetin de politikalarıyla PKK'yı, IŞİD'i ezen çok başarılı uygulamalara devam ediyor.' dedi.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının, Atatürk Havalimanı ile Esenboğa Havalimanı'na asılması ve IKBY Başkanı Mesut Barzani İle Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşmeleri sırasında arkalarına konulmasının Türkiye'nin en önemli gündemi olduğunu savundu.

Bu bayrak konusunun dolaylı olarak nisan ayında yapılacak halkoylamasıyla da bağlantılı olduğunu iddia eden Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında bu konuda hükümete yönelttiği sonuların da yerinde olduğunu söyledi.

Perinçek, Bahçeli'nin yönelttiği soruların Başbakan Yıldırım tarafından dün Meclis'teki grup toplantısında cevaplandırıldığını belirterek, 'Bizzat hükümetin başkanı, bunun bir hükümet uygulaması olduğunu açıkça ifade etmiştir. Burada bir ajan, bir komplocu aramanın hiçbir anlamı kalmamıştır. Cumhurbaşkanı'nın bayrak asılmadan önce haberi var mıdır? Bu soru ortada durmaktadır ancak şu an haberi vardır. Sayın Devlet Bahçeli, hükümetin bu tasarrufu karşısında, yani Kürdistan bayrağını asması karşısında, siz bu anayasa girişimine 'evet' demeye devam edecek misiniz?' diye konuştu.

Türkiye'nin tanıdığı ve temsilcilik bulundurduğu devletlerin listesinin Dışişleri Bakanlığının sitesinde yer aldığını ve burada IKBY'nin bulunmadığını belirten Perinçek, listede olmayan bir bölgenin bayrağının bu şekilde kullanılmasının doğru olmadığını öne sürdü.

- 'TSK PKK'yı hendeklere gömdü'

PKK ve PYD ile mücadelede konusunda Türk ordusuna ve hükümetine sonuna kadar güvendiğini dile getiren Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'yı Türkiye'de etkisiz hale getirdiğini ve PKK'yı hendeklere gömdüğünü söyledi.

Perinçek, PKK'nın temizlenmesiyle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine huzur geldiğini anlatarak, şöyle konuştu:

'Şimdi bunlar hükümetin bilgisi dışında veya hükümetin katılmadığı olaylar değil. Hükümet, 24 Temmuz 2015'ten sonra Vatan Partisinin ısrarla dile getirdiği silahla PKK'yı etkisiz hale getirme uygulamasına girdi ve bunun devamı olarak FETÖ darbesi ezildi, bu aynı zamanda PKK'nın ezilmesidir. Onun da devamı olarak 25 Ağustos 2016'da Türk ordusu Fırat Kalkanı Harekatı ile ABD'nin koridoruna, Kürt koridoru denilen ABD koridoruna girdi ve orada Türk Silahlı Kuvvetleri, bu hükümetin de politikalarıyla PKK'yı, IŞİD'i ezen çok başarılı uygulamalara devam ediyor. Ben buradan hiçbir hükümetin dönme şansının olmadığı kanısındayım. 'Kim gelirse gelsin Türkiye'nin başına, Amerika ve PKK ile anlaşılacak...' Buna imkan görmüyorum. O yüzden de bu Kürdistan bayrağının asılmasına da şaşırıyorum.'
Kaynak: AA