Üsküdar Deniz Faciasında Hayatını Kaybedenler İzmit'te Anıldı

İzmit Belediyesi, Üsküdar Vapur kazasında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

Üsküdar Deniz Faciasında Hayatını Kaybedenler İzmit'te Anıldı
En büyük deniz faciaları arasında gösterilen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği acı olayın 59. yıldönümü için ilk anma etkinliği İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı. Buradaki anma İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmeşen, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İZSANDER Başkanı Halil Atay, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Okul Müdür Baş Yardımcısı Sinan Yazar ile çok sayıda öğrenci ve vapur faciasında hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Anma etkinliğinde deniz faciasında hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları taşınıp, anıta karanfiller konuldu ve gökyüzüne balonlar bırakıldı. İzmit Lisesi’nde yapılan anma programına da geniş katılım oldu. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı ardından da günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Burada da anıta karanfil konulup, faciada ölenlerin adlarının yazılı balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Anma programında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Ölüm haktır, Allah’ın bir kanunudur. Bizim görevimiz, hayatımızdaki olabilecek bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak hatta mümkünse mücadele etmek. Bir doktor olarak bunu yıllarca yapmış bir kardeşinizim. Ama maalesef o tarihte büyük ve vahim bir hata yapılıyor, arızalı olan, kullanılmaması gerek bir vapur maalesef sefere konuluyor. Bugün artık geçmişe ağıtlar yakmayacağız ama geçmişten de kopmayacağız. O olayları hatırlayıp derslerimizi alacağız” dedi.

Kaynak: İHA