Uşak Valisi Okur Açıklaması

'Sanayicimiz işletmeye sahip çıkacak ve çalıştığı yerle bütünleşecek eleman bulmakta zorluk çekiyor'.

Uşak Valisi Ahmet Okur, ilde çalıştıracak kalifiye elaman aradıklarını söyledi.

Vali Okur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programını kapsamında Uşak Organize Sanayi Bölgesinde (UOSB) sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Burada konuşan Vali Okur, Uşak'ın sanayi potansiyelinin güçlü olduğunu belirterek, ilde var olan güçlü sanayiyi istihdamın artırılması yönünde değerlendireceklerini ifade etti.

Hükümetin iş dünyasının sorunlarını gidermek ve ekonomik hareketliliğinin devam ettirilmesi noktasında sürekli teşvik paketlerini hayata geçirdiğini anımsatan Vali Okur, 'Sanayicilerimiz bu desteklerden maksimum düzeyde yararlanmalı. Sanayicimiz işletmeye sahip çıkacak ve çalıştığı yerle bütünleşecek eleman bulmakta zorluk çekiyor. İlimizde çalıştıracak kalifiye eleman arıyoruz. İnanıyorum ki Uşak sanayisi istihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılmasında ellerinden gelen desteği verecektir' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü İbrahim Öztürk teşvik programları ile ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA