Türkiye'de Bir İlk Açıklaması Yönetici Koçluğu Ve Mentorluk Yüksek Lisans Programı

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Yönetici Koçluğu ve Mentorluk yüksek lisans programı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) ve European Mentoring & Coaching Council /EMCC Turkey (Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi Türkiye) işbirliği ile İşletme alt uzmanlık alanı olarak açılıyor.

Türkiye'de Bir İlk Açıklaması Yönetici Koçluğu Ve Mentorluk Yüksek Lisans Programı
Meslek Yeterlik Kurumu tarafından 2013 senesinde Resmi Gazete’de yayınlanarak bir meslek olarak tanınan “Koçluk” alanında Türkiye’de ilk defa bir yüksek lisans programı hayata geçiyor. Yönetici Koçluğu ve Mentorluk alanında mesleğin gelişimine destek veren ve iş dünyasının ihtiyaçlarına hizmet eden program, İşletme yüksek lisans programına bağlı alt uzmanlık dalı olarak açılıyor. İçerik tasarım ve koordinasyonu EMCC Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar tarafından üstlenilen programın uzmanlık dersleri, Türkiye’nin bu alanda en yetkin ve tecrübeli eğitmenleri tarafından verilecek.

Öğrencilere deneyim ve altın kariyer fırsatı

Dünya genelinde lider üniversitelerin sunduğu programlar göz önünde bulundurularak uluslararası düzeyde hazırlanan programda temel işletme anabilim derslerinin yanında, koçluk ve mentorluk becerileri, temel psikoloji dersleri ile sistem yaklaşımı ve liderlik yetkinlikleri ile donatılmış uzmanlık dersleri sunulacak. Uygulama esaslı bir meslek olması sebebiyle öğrencilere program süresince pratik yapabilecekleri müşteri/danışanlar sağlanacak.

Öğrenciler pratik kazanmak ve mesleğe hazırlanmak için ilk dönem İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin kariyer merkezi “Altın Kariyer” tarafından belirlenecek olan diğer bölümlerdeki öğrencilere koçluk hizmeti verecek. İkinci dönem öğrencilere üniversitenin “Sürekli Eğitim Merkezi” katılımcılarına koçluk hizmeti sunarak pratik yapmaları sağlanacak. Böylece öğrenciler mesleği uygulamaya hazır olarak programdan mezun olacaklar. Edindikleri beceri ve yetkinlikleri uygulayabilecekleri iş imkanı bulabilmeleri için Altın Kariyer desteğinden de faydalanacaklar.

Program İKBU Gayrettepe Yerleşkesinde açılıyor

Kurumsal hayatın birçok alanında kendine yer bulan, günümüzde vazgeçilmez bir liderlik aracı haline gelen İşletme Alt Uzmanlık Dalı olarak açılan Yönetici Koçluğu ve Mentorluk yüksek lisans programı, İKBU Gayrettepe Yerleşkesinde açılacak. Programa katılan öğrenciler, bu alanda uluslararası bireysel akreditasyon (EMCC) almak için gerekli ön koşulları sağlayan bir eğitim programından mezun olmuş olacaklar.

Değişimi yöneten ve yeniliklere uyum sağlayabilen insan kaynaklarının giderek önem kazandığı günümüz iş dünyasının rekabet ortamında başarılı olmak isteyen şirketler, kurumlar ve yöneticileri hedefleyen program hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 373 59 00 numaralı telefon aranabilir ya da sbe@kemerburgaz.edu.tr e-posta adresinden iletişime geçilebilinir.
Kaynak: İHA