Terör Mağduru Öğrenciler İlk Kez Tiyatroyla Tanıştı

Şırnak Belediyesi, hazırladığı proje kapsamında terör mağduru çocuklara ilk kez tiyatro izletti Belediye Başkan Vekili Bedirhanoğlu: 'Şırnak'taki değişim hamlesini sosyal anlamda da hissettirmek istedik'.

EKREM PAYAN - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesince terör mağduru 4 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturuyor.

Şırnak Belediyesi, geçen yıl PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılar dolayısıyla büyük bölümü zarar gören kenti, ilgili bakanlıkların desteğiyle adeta yeniden imar ediyor.

Vatandaşa kaliteli hizmet sunma başarısı gösteren belediye, geliştirdiği projeyle terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar ile huzur ve güvenliğin sağlandığı Şırnak'taki öğrencilere moral desteği vermek için onları tiyatroyla buluşturdu. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla kente gelen Antalya Şehir Tiyatrosu, Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Konferans Salonunda 'Okyanusta bir su damlası' oyununu sahneledi.

Terör mağduru çocuklar, ilk kez tiyatro oyunu izlemenin sevincini ve heyecanını yaşadı.

7. sınıf öğrencisi Mine Varol, AA muhabirine ilk kez tiyatroya geldiğini belirterek, oyunu çok beğendiğini söyledi.

Öğrencilerden Doğan Yıldız da Şırnak'ta sık sık tiyatro gösterimin gerçekleştirilmesini isteyerek, 'Herkesin izlemesini istiyorum. Çünkü tiyatro çok güzeldi. İnsanların üzerinde yaşama dair büyük etkisi oluyor.' dedi.

- Başkan Menderes Türel'e teşekkür

İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, 'Şırnak'taki değişim hamlesini sosyal anlamda da hissettirmek istedik.' diye konuştu.

Operasyonların ardından huzurun sağlandığı Şırnak'ın yeniden imar edildiğine vurgu yapan Bedirhanoğlu, 'Bir yandan da geleceğimiz olan çocuklarımızı unutmadık. Onların sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunmak istedik. Tiyatro ekibinin Şırnak'a gelmesini sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da oyunun sergilenmesini sağlayan Şırnak Belediyesine teşekkür ederek, 3 gün sahnelenecek oyunu 4 bin öğrencinin izleyeceğini söyledi.

Öğrencilerin oyunu çok mutlu şekilde izlediğine işaret eden Yılmaz, 'Huzurun sağlandığı Şırnak toparlandı. Eğitim ve öğretimimiz sağlıklı bir şekilde işlemeye devam ediyor. Allah'ın izni ile bundan sonra bu tür sosyal etkinlikleri artıracağız.' dedi.

- 'Şırnak'ta sık sık perde açacağız'

Antalya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Şırnaklı öğrencilerle buluşmanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Şehir tiyatroları olarak hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok yerinde oyun temsili yaptıklarını dile getiren Varol, Şırnak'a çok anlamlı bir gösteri için geldiklerini dile getirdi.

Şırnak'ta sahneye çıktıkları bütün kentlerden daha büyük keyif aldığını ifade eden Özgür, şu değerlendirmede bulundu:

'Burada sanata ve güzel şeylere aç çocuklar gördük, bu çocuklar bizim için çok kıymetli. Bundan sonra Antalya Şehir Tiyatrosu olarak Şırnak'ta sık sık perde açacağız, sadece çocuklarımız için değil yetişkinler için de buraya oyun getireceğiz. Gönlüm ister ki sadece biz değil ülkedeki bütün tiyatrolar da Şırnak, Silopi, Cizre'de perde açsınlar. Çünkü bu ülke güzel şeyleri hak ediyor. Bir çocuk gülerse dünya güler. Onun için buradaki çocukları güldürmek bizim en asli görevimiz, bunun için buradayız.'

Kültür ve sanat etkinliklerinin bölgede artmasının yöre insanına katkı sunacağını dile getiren Özgür, bunun için çaba göstereceklerini kaydetti.

- 'Çocuklar çok güzel izlediler, o yüzden çok mutlu olduk'

Oyuncu İnanç Tartar da Güneydoğu'ya ilk kez geldiklerini belirterek, 'Gelirken bakışımız çok farklıydı. Medyada farklı yansıyordu ama çok güzel bir ortam bulduk. Çocuklar çok güzel izlediler, o yüzden çok mutlu olduk. Çok coşkulu seyirci vardı. Bundan sonra sık sık gelmek istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA