Tayland'daki Turist Cinayeti Davasında Temyiz Başvurusuna Ret

Tayland mahkemesi, 2014 yılında Koh Tao Adası'nda iki İngiliz turisti öldürmekle suçlanarak ölüm cezasına mahkum olan iki Myanmarlı göçmen işçinin yaptığı itiraz başvurusunu reddetti.

Myanmarlı göçmen işçileri savunan avukatlar, mahkemenin ret kararını televizyondan öğrendiklerini belirterek, temyiz davasının bilgileri dışında yapıldığını ileri sürdü.

Avukatlara uluslararası ilişkiler alanında danışmanlık yapan Andy Hall da açıklamasında, duruşmadan ve karardan haberdar edilmemelerini eleştirerek, 'Gerçekten şoke edici ve hukuk devletinin varlığıyla ilgili soru işaretleri yaratan bir olay.' ifadelerini kullandı.

Hall, deliller konusunda da çok sayıda şüphenin olduğu ve mahkemenin ölüm cezasını onanmasından büyük hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Avukatların, kararı son temyiz aşaması için Tayland Yüksek Mahkemesine götürmesi bekleniyor. Yüksek Mahkemenin bu konuda vereceği karar belirleyici olacak.

İngiliz turistler David Miller (24) ve Hannah Witheridge'i (23), 15 Eylül 2014'te Tayland'ın Koh Tao Adası'nda ölü bulunmuştu. Olayla ilgili olarak, her ikisi de 21 yaşında olan Myanmarlı göçmen işçiler Win Zaw Htun ve Zaw Lin suçlanmıştı.

Tayland polisi tarafından 2 Ekim'de tutuklanan göçmen işçiler, önce cinayeti işlediklerini itiraf etmiş ancak daha sonra polisin kendilerine işkence uygulaması nedeniyle bu yönde ifade verdiklerini söylemişti.

Myanmarlı göçmen işçiler, cinayetin yanı sıra tecavüz, Tayland'a yasa dışı yollardan girmek ve ülkede izinsiz kalmak suçlarından yargılanmıştı.

Göçmen işçiler, Tayland adli tıp doktorlarınca tahrif edildiği iddia edilen DNA analizindeki delillere dayanarak 2015 yılında ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA