Selde Kaybolan Kadının Cesedi Dalaman'da Bulundu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 22 Ocak tarihinde denizde balıkçılar tarafından bulunan kadın cesedinin, İçel’de 29 Aralık 2016 tarihinde yaşanan sel felaketinde 4 yaşındaki kız çocuğu Miray ile birlikte kaybolan Sultan Uncu’ya ait olduğu ortaya çıktı.

Selde Kaybolan Kadının Cesedi Dalaman'da Bulundu
İçel’de 29 Aralık 2016 tarihinde meydana gelen sel felaketi kentte hayatı felç ederken, bir ailenin de yok olmasına neden olmuştu. Felaketin yaşandığı gün, merkez Toroslar ilçesindeki bir köprüden geçerken suya kapılarak debisi yükselen Yalınayak deresine düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çifti hayatını kaybetmiş, 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki Sultan Uncu ise sel sularında kaybolmuştu.

Kayıp kişilerin bulunması için hem karada hem de denizde yapılan aramalardan sonuç alınamazken, İçel’deki aramalar sürdüğü sırada 22 Ocak 2017 tarihinde 650 kilometre ötedeki Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Kapukargın Mahallesi Lakos koyunda balık tutan vatandaşlar tarafından bir kadın cesedi bulundu. Tanınmaz halde olduğu için kimliği tespit edilemeyen cesedin, Sultan Uncu’ya ait olabileceği ihtimali üzerine ailesinden DNA örnekleri alındı. Yapılan DNA karşılaştırmasında cesedin 1 çocuk annesi Sultan Uncu’ya ait olduğu belirlendi.

Uncu’nun kayınbiraderi Durak Uncu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin dün akşam konuyla ilgili ağabeyi Saim Mustafa Uncu’yu arayarak bilgi verdiklerini, bugün cenazeyi almak üzere ağabeyi ile birlikte Muğla’ya hareket ettiklerini söyledi.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Durak Uncu, en azından cenazesinin bulunmasının kendilerini bir nebze olsun teselli ettiğini kaydetti.

Uncu, yengesinin cenazesini Hatay’da defnedeceklerini de sözlerine ekledi.

Aynı yerde kaybolan 4 yaşındaki Miray Genç’ten ise hala bir haber yok.
Kaynak: İHA