Sanat Atölyesi İle Topluma Kazandırılıyorlar

Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Giresun Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan sanat atölyesi sayesinde 'Umut Evleri'nde kalanların kısa zamanda topluma adaptasyon süreçlerinde ciddi mesafe alındı Müdürlük tarafından 2016 Mayıs ayında faaliyete geçen atölyede kokulu taş, sabun, el sanatları, müzik, halk dansları ve ritim kursları düzenleniyor Umut Evlerinde kalan 18 yaş ve üzeri 34 kişinin atölyedeki kurslar sayesinde topluma adaptasyonlarının daha hızlı sağlanması hedefleniyor İl Müdürü Tosun:'Atölye sayesinde onları sanata yönlendirdik. Bir kaç aydır sağladığımız destekler ve kurslar sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar'

ATAKAN ÇITLAK - Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan sanat atölyesi sayesinde 'Umut Evleri'nde kalanların kısa zamanda topluma adaptasyon süreçlerinde ciddi mesafe alındı.

Umut Evlerinde kalan 18 yaş ve üzeri 34 kişinin atölyedeki kurslar sayesinde topluma adaptasyonlarının daha hızlı sağlanması hedeflenirken, öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerden bazıları ile Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalardan dereceler elde edilmesi hedefleniyor.

İl müdürü Mustafa Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakım ve rehabilitasyon merkezinde kalanların topluma kazandırılması adına sürdürülen çalışmalarda sanat atölyesinin büyük yararlılık gösterdiğini söyledi.

Merkez bünyesinde Giresun'da üç 'Umut Evi' oluşturulduğunu ve burada kalan 18 yaş ve üzeri 34 kişinin yaklaşık 9 aydır faaliyetini sürdüren atölyedeki kurslardan yararlandığını vurgulayan Tosun, 'Merkezimizde kalanlara yönelik atölyede kokulu taş, sabun, el sanatları, müzik, halk dansları ve ritim kursları düzenleniyor. Görevli hocalarımız sayesinde öğrencilerimiz bu kurslarımızda eğitim alıyorlar.' dedi.

- Adaptasyon sürecinde ciddi mesafe alındı

Tosun, kursların öğrencilerin topluma adaptasyonlarını hızlandırma adına önemli olduğunu ve açıldığı dönemden bugüne kadar geçen sürede çok ciddi mesafeler alındığını söyledi.

İlk dönemlerde fazla becerileri olmayan gençlerin, bugün kendi ayakları üzerinde durabilir bir hale geldiklerini aktaran Tosun, şöyle konuştu:

'Buradaki amacımız merkezimizde kalanları bu çocuklarımızı topluma kazandırmak. Mevcut kabiliyetlerini ortaya koymak ve toplumda sosyalleşmelerini sağlamak. Bu amaç ve hedef doğrultusunda belli bir yerlere kadar geldik. Daha önce çocuklarımız yatakta yatan ve herhangi bir şey yapmayanlardı. Atölye sayesinde onları sanata yönlendirdik. Bir kaç aydır sağladığımız destekler ve kurslar sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar.'

Atölyedeki eğitim kalitesinin artırılması için de yoğun çabalar sarf ettiklerini dile getiren Tosun, geçtiğimiz yılın mayıs ayından itibaren bu atölyeyi faaliyete geçirerek, çocuklara kurslar vasıtasıyla eğitimler vermeye başladıklarını anımsattı.

Çocukların ilk başlarda herhangi bir el becerileri bulunmadığını söyleyen Tosun, 'Bu kurslar sayesinde kısa zamanda çok ciddi mesafe aldık. Her geçen gün de bu süreç katlayarak devam ediyor. Topluma adaptasyon süreçleri gelişiyor. Artık kendi ihtiyaçlarını giderir duruma geldiler. Söylenen her sözü anlıyorlar ve istenileni yapıyorlar.' diye konuştu.

Tosun, atölyede yapılan el sanatları eserlerinin zaman zaman Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalara katıldığını ve önemli dereceler aldığını da belirtti.

Giresun Valisi Hasan Karahan'dan çok ciddi destekler gördüklerini ifade eden Tosun, Umut Evlerinde kalanların bulundukları apartmanlarda çok iyi bir komşuluk ilişkisi kurduklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA