Sakarya'da Kültür-Sanat Etkinlikleri

Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Midas'ın Kulakları', İzmir Devlet Tiyatrosu 'Evet İstiyorum' ve İstanbul Kumpanyası 'Kahraman Çomar ve Sevimli Dostlar' ile 'Çöpçatan' oyunlarını Sakarya'da izleyiciyle buluşturacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca hazırlanan, Güngör Dilmen'in yazıp Oğuz Utku Güneş'in yönettiği 'Midas'ın Kulakları' adlı oyunun dekorunu Hakan Dündar, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını Nihat Bahar üstlendi.

Uğur Keleş, Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Taha Mataracı, Gürkan Erarslan ve Elvan Tibukoğlu'nun rol aldığı eser, 7-8 Mart'ta Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 20.00'de sahnelenecek.

İzmir Devlet Tiyatrosunca hazırlanan Alfonso Paso'nun yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği 'Evet İstiyorum' adlı oyunu Levent Ulukut yönetiyor. AKM'de 14-15 Mart'ta saat 20.00'de sergilenecek iki perdelik oyunda, Ozan Yıldırım, Sibel Ağalday, Hülya Dilek Arda, Menekşe Özyiğit, Fuat Şarbalkan, Derya Kara Erk ve Sevinç Güzlük rol alıyor.

İstanbul Kumpanyası tarafından sahneye taşınan, Tarık Şerbetçioğlu'nun yazdığı, Ömer Gecü'nün yönettiği 'Kahraman Çomar ve Sevimli Dostlar' adlı çocuk oyununda, çiftlikte dostları 'Paytak Ördek', 'Kemirik Fare' ve 'Sarman Kedi' ile mutlu bir hayat süren sevimli köpek 'Çomar'ın, artık işe yaramadığı düşüncesiyle çiftliği terk etmesi, onu çiftliğe geri döndürmek isteyen dostlarının kendilerini ormanda bir maceranın içinde bulması ve Çomar'ın onları kurtarması anlatılıyor.

Taner Tunçay, Sinem Burcu Kalaycı, Aykut Süslüer ve Ezgi Altıkulaç'ın rol aldığı oyun, 20 Mart'ta AKM'de saat 11.00 ve 14.00'te sahnelenecek.

İstanbul Kumpanyasınca hazırlanan 'Çöpçatan' adlı çocuk oyunu ise 20 Mart'ta AKM'de saat 20.00'de izlenebilecek.

- Sinema gösterimleri

Ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediyesi mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, sinema gösterimleri de düzenlenecek.

Sinemaseverler, 9 Mart'ta 'Düş ve Gerçek', 16 Mart'ta 'Joe', 23 Mart 'Kördüğüm' ve 30 Mart'ta 'Aşk Uğruna' filmlerini saat 20.00'de Ofis Sanat Merkezi'nde seyredebilecek.

Kaynak: AA