Saç Ektirmek İçin 'Kelliği Beklemeyin' Uyarısı

Uzmanlar, saç ekimi operasyonu için kel kalmanın beklenmemesi gerektiğini ifade ederek, ’Saçlarım biraz döküldü, tamamen döküldüğünde saç ektireceğim’ şeklinde düşüncelerin yanlış olduğunu belirtti.

Saç Ektirmek İçin 'Kelliği Beklemeyin' Uyarısı
Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi operasyonu için kel kalmanın beklenmemesi gerektiğine dikkat çekerek, saç ekimi için uygun zaman ve şartları açıkladı.

Bir çok insanın, ’Saçlarım biraz döküldü, tamamen döküldüğünde saç ektireceğim’ şeklinde düşündüğünü belirten Yasemin Gülgör, "21 yaşında saç ekimi düşünen birine 17 yaşındaki saç çizgisine göre plan yapılır. Bu bölgeye ekim yapılırsa ilk birkaç yıl güzel görünür. Ama saç dökülmesi 28 yaşına kadar yoğun olarak devam edebilir. Ekim yapılan yerin gerisi açılırsa bu onarılması çok zor bir kötü görünüme sebep olur" dedi.



En çok rahatsızlık duyulan yaşlar 20-25

Saç ekimi öncesinde saç analizi ile saç ekimi yapacak yerlerin planlandığını anlatan Gülgör, "Dökülme problemi kalmamış kafasında geniş açıklığı olan birine sonraki seanslarda geri kalan alana ekilir diyerek sadece ön 2 santimlik banta sık ekim yapılır ve sonra ekilebilecek kök kalmazsa bu durumda da önde şapka gölgeliği gibi bir görünüm olur,yine çok geniş açıklığı olan birine az sayıda ekim yapıldığında özellikle yatık ekilmemişse çok seyrek ve suni bir görünüm olur ki bu da kişide ciddi rahatsızlığa sebep olabilir. Saç dökülmesinden en çok rahatsızlık duyulan yaşlar 20-25 yaşlarıdır ve genellikle öne 1-3 santimlik çizgi şeklinde ekimle eski görünüme kavuşma beklentisi vardır; ama bu yaşlarda çok öne yapılacak ekim sonraki yıllarda dökülmenin devam etmesine bağlı olarak gerileyerek açıldığında kişide görsel çirkinliğe sebep olmaktadır.Saç ektirdiğine pişman olanların çoğu bu şekildedir’ diye konuştu.

’Saç ekimi için asla kelliği beklemeyin’ diyen Gülgör, şunları söyledi:

"Saç ekiminde önemli olan donör alandaki ense verimliliğidir.Ekim yapıldıktan sonra muhakkak mevcut saçlarınız için destek tedavi uygulanması gerekmektedir.Dökülmeleri ötelemek adına bu tedavilere düzenli gelindiğinde mevcut saçlarınızda garanti altına almış olursunuz.Ekimde yaşın önemi yoktur.Önemli olan yaş değil ekim yapılacak olan alanların doğru planlanması ve sonrasındaki mevcut saçları için tedavinin belirlenmesidir."
Kaynak: İHA