Rize'de OSB Yapım Çalışmaları

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Recep Taylan, yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) istihdamı artıracağını söyledi.

Taylan, Kalkandere ilçesinde yapımı devam eden Rize Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını inceleyerek, Bölge Müdürü Hasan Günal'ı ziyaret etti.

Planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Taylan, burada yaptığı açıklamada, altyapı çalışmalarının tamamlandığını, fabrikaların inşaat aşamasında olduğunu belirtti.

Bölgede yatırım yapan iş adamlarıyla birebir görüştüklerini anlatan Taylan, 'Organize Sanayi Bölgesi, Rize ekonomisinin çaydan sonra gelen en önemli can damarı olacak. Ovit Tüneli, lojistik merkez gibi önemi yatırımların tamamlanmasıyla coğrafi konumu itibariyle Karadeniz Bölgesi’nde stratejik öneme sahip bir bölge olacak.' dedi.

OSB'lerin istihdam ve yatırım için önemini vurgulayan Taylan, OSB'nin büyük firmaların yatırımlarının yanında, onlara yan ürün tedariki sağlayacak küçük firmalara da iş imkanı sunacağını dile getirdi.

Taylan, 'İlimizin ihracatına, ekonomisine ve istihdama çok ciddi katkı sağlayacak olan bölgenin devamında yapılacak ikinci ve üçüncü etap yatırımlarla bölgeye ekonominin dışında sosyal anlamda da katkı sağlanacak. Rize'nin sanayisiyle de gelişen kalkınan bir şehir olmasını sağlayacak OSB'nin ilerlemesi, gelişmesi için MÜSİAD olarak elimizden geleni yapacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA