Oyun Ve Oyuncak Müzesine 'Mükemmellik' Sertifikası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince tarihi bir mahalledeki konakta hizmete açılan müze, uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor tarafından gezginlerin 12 aylık dönemde sitedeki yorum ve görüşleriyle 'Mükemmellik Sertifikası'yla ödüllendirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 'Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne 'mükemmellik' sertifikası verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın en çok tercih edilen uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor, gezginlerden sürekli güçlü övgüler ve beğeni alan konuk ağırlama işletmelerini 'Mükemmellik Sertifikası' ile onurlandırıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Türkiye'nin 4. Oyun ve Oyuncak Müzesi kentin en eski tarihi mekanlarından Bey Mahallesi'ndeki eski bir konakta ziyaretçilere açıldı.

Müzede 600 takım, 5 binden fazla da parça olarak 1700-1900'lı yıllara ait el ve fabrika yapımı oyuncak sergileniyor.

Oyun ve Oyuncak Müzesi, 8 farklı galeriyle kentteki tarihi evlere özgü, nadir bulunan iki katlı 'mağara'dan oluşuyor.

Müze galerilerinde, yöresel 'Çömçe Gelin' oyuncakları, topaç ve peçiçin yanı sıra Pinokyo, Mickey Mouse, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Temel Reis, sinemanın ilham perisi Laterna Magica, Doll House olarak bilinen bebek evleri, oyuncak müzelerinin değerini arttıran lehmann oyuncaklar ve Türkiye'deki oyuncak müzeleri içerisinde sadece Gaziantep'te bulunan dünya çocuklarının tanıtıldığı maketler ve ülkelerine ait mimari eserlerin sergilendiği mağara galerisi bulunuyor.

Kaynak: AA