Muş Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı

Muş Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.



Toplantısının açılışında konuşan Başkan Asya, yapılan çalışmalarla ilgili üyelere bilgi verdi.

Bir ay önce altyapı projesinin yer teslim sözleşmesini yaptıklarını belirten Asya, şöyle konuştu:

'Geçen ay Ankara’da bir dizi temaslarda bulundum. Proje takiplerini yaparak yine bu meclisin kararının marifetiyle TOKİ'ye tahsisli 600 dönümün sıkıntısını giderdik. Askı süreci bitti. Geçen ayın 25’inden itibaren işlemleri başlattık. TOKİ Başkanıyla da görüştük ve inşallah alternatif bir yaşam merkezi inşa edeceğiz. Sosyal donatı, yeşil alanı, eğitim, okul ve benzeri alanlarla birlikte ilk etabını bin konutla proje çalışması başlatıldı.'

İçme suyu proje sürecinin başladığını ifade eden Asya, milletvekilleri ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve İçme Suyu Daire Başkanlığı'nı ziyaret ettiklerini söyledi.

Asya, 'İnşallah onu da bismillah deyip artık içme suyu hem Muş hem Korkut hem Hasköy ve ovadaki 8 tane belde ve köylerle birlikte ulaşılabilecek. Orman Genel Müdürlüğümüze 2023 hatıra ormanı olarak adlandırdığımız 180 dönüme yakın tahsis işlemleri bitti. İlçe terminali ve yöresel ürünler halimizin projesi bitti. İhale aşamasına geldi. İnşallah Mart ayı içerisinde ihalesini yapmış olacağız. Yıldızlı Han projesi bitti. Şu anda finansman temini noktasında bazı bakanlıklarla işbirliği devam etmektedir. İhale aşamasına gelmiş bulunmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA