Muğla'dan, Sivas'a Eğitim Yardımı

Muğla'da Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Sivas'ın Yıldızeli ilçesine eğitim yardımı gönderdi.

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu, okul ve öğrenciler arasında kardeşlik bağını kuvvetlendirmek, okullararası sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında işbirliği yapmak amacıyla Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Yavu Köyü Ortaokulunu kardeş okul seçti.

Projesi kapsamında Yavu Ortaokulu'na destek vermek amacıyla öğrenciler ve öğretmenler eğitim malzemesi yardımı kampanyası başlattı. Bir haftada çok sayıda kitap, defter, gıda, giyim ve benzeri malzeme toplanarak, kargoyla Sivas'a gönderildi.

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Binici, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının okul ve öğrenciler arasında kardeşlik bağını kuvvetlendirmek, okullararası sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında işbirliği yapmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin, kampanya için büyük bir özveri örneği sergilediğini belirten Binici, şunları kaydetti:

'Öğrencilerimiz, kardeş okullarına yardım kampanyasında içten bir çalışma gösterdi. İmkanlarımız dahilinde kardeş okulumuza desteklerimiz sürecek. Amacımız, okul ve öğrenciler arasında kardeşlik bağını kuvvetlendirmek ve okullar arası sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında işbirliği yapmaktır.'

Projenin öncüsü İngilizce öğretmeni Feride Durmaz da öğretmen, öğrenci ve idarecilerinin bu kampanyada tek yürek olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en üst düzeyde yaşadıklarını anlatan Durmaz, 'Aslında yaptığımız iş, maddiyatın dışında manevi derecesi oldukça yüksek olan bir iştir.' diye konuştu.

Kaynak: AA