MIPIM Öncesi Beyoğlu'ndaki Projeleri Yatırımcıları Anlattı

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarları arasında gösterilen MIPIM 2017 öncesi Galataport, Piyalepaşa gibi Beyoğlu’nun önemli projelerinin yatırımcıları, düzenlenen basın toplantısında Beyoğlu’nu anlattı.

MIPIM Öncesi Beyoğlu'ndaki Projeleri Yatırımcıları Anlattı
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında gösterilen Fransa’nın Canness kentinde düzenlenecek olan MIPIM 2017 öncesinde “İşte Beyoğlu” temasıyla Beyoğlu ve bölgedeki yatırımlar düzenlenen basın toplantısında anlatıldı. Toplantıya, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’ndaki yatırımlarıyla Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, NEF Yöneticisi Erden Timur katıldı.

Ali Saydam’ın moderatörlüğündeki basın toplantısında MIPIM öncesi Beyoğlu’nda gerçekleşen projeler ve çalışmalar tüm yönleriyle masaya yatırılırken yatırımcıların gözünden Beyoğlu anlatıldı. Beyoğlu’nun İstanbul için önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken yatırımcılar, bir çok yatırımcının Beyoğlu’nun farkına varacağına dikkat çekti.

Basın toplantısında, 14-17 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Canness kentinde düzenlenecek olan MIPIM 2017 de ise birçok yatırımcıya Beyoğlu’nu tercih etmesindeki sebeplerin anlatılacağı ve önemli projelerin tanıtılacağı belirtildi.

Beyoğlu bu konuda doğru bir adım attı, rol model oldu”

MIPIM’le ilgili açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Dünyadaki bütün yatırımcılar, planlamacılar, gayrimenkul sektöründe var olan dünyada neler olduğunu takip eden on binlerin geldiği önemli bir nokta. Bu sene 3’üncüsü gerçekleştiriyoruz gördük ki Beyoğlu bu konuda doğru bir adım attı, rol model oldu hem MIPIM’e hem de ülkemizdeki diğer belediyeler de aynı şeyleri şu anda yapıyorlar. Beyoğlu’na yeni yeni yatırım yapacak insanları teşvik edebilmek, Beyoğlu’nun geleceğinde dair ip uçlarını verebilmek, Beyoğlu’nun artan değerinin ne olduğunun altını çizmek bizim hedeflerimizin içinde” şeklinde konuştu.



“İnsanların zihninde bir tortu oluşturmuş olabilir”

2016 yılında Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve terör olaylarının Türkiye’ye yönelik yatırımları etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili bir soruya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “O oldu bitti, geride kaldı. O insanların zihninde bir tortu oluşturmuş olabilir, o tortuyu izole etmenin yolu orda zaten eskiden olduğu gibi var olmaya devam etmektir. Çünkü hangi fotoğrafı son olarak alırsa insanlar onu düşünecektir” dedi.



“Kötü enformasyon yapana fırsat vermemiz gerekir”

Yurt dışındaki yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmalarıyla ilgili konuşan NEF Yöneticisi Erden Timur, “Daha büyük neler yapabiliriz konuşuluyor, bunu gidip bu dönemde Batı’da anlatmak bence çok önemli, bu dönemde anlatacağımız her şey çok önemli çünkü çok net bir dezenformasyon var. Kötü enformasyon yapana fırsat vermemiz gerekir. Bunu 15 Temmuz veya terör olayları diye anlattığımızda aslında duymayan da çok insan var. Anlattığımızda tekrar olayları hatırlatmış oluyoruz. Bunu kültür aktiviteleriyle, yatırımlarla anlatmak lazım” dedi.



“Türkiye’nin gayrimenkul konusunda en değerli ilçesi”

Beyoğlu’nun İstanbul’un çok önemli bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Piyalepaşa Projesi’nin yatırımcısı Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “İşin ticari kısmına baktığınız zaman gayrimenkul konusunda geçtiğimiz ay yayınlanan bir araştırmada Türkiye’nin gayrimenkul konusunda en değerli ilçesi dolayısıyla Beyoğlu İstanbul’un silüetinde var. Biz 10-12 yaşındayken Beyoğlu’na geleceğimiz vakit annemiz takım elbise, kravat giydirip öyle gelirdik buraya yani buraya gelmek bir ayrıcalıktı. Şu an burada oturan beş tane yatırımcının toplam yatırım tutarı 4 milyar dolardan fazla” diye konuştu.

Kaynak: İHA