Menbic'de ABD bayrağı açtılar!

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kontrolündeki Menbic'ten yeni bir fotoğraf geldi.

Menbic'de ABD bayrağı açtılar!
Menbic'de ABD bayrağı açtılar!
Washington'ın Türkiye'nin muhtemel operasyonuna karşı bölgeye yığınak yaptığı ilçede, Amerikan özel kuvvetler askerleri ile YPG'liler birlikte poz verdi.

Türkiye'nin Menbic'e saldırmasının IŞİD'e karşı mücadeleyi zorlaştıracağını savunan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) ise, eğitim verilen YPG'lilerin fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kontrolündeki Menbic'ten yeni bir fotoğraf geldi.

ABD askerlerinin yerleştiği ilçeden paylaşılan karede, Amerikan özel kuvvetleri ve YPG'liler birlikte poz vermiş. Fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı, ABD bayrağının açılmış olması.

Dün Menbic'ten paylaşılan bir başka fotoğrafta, ABD bayrağı çekilmiş zırhlı araçlar yer alıyordu.

Menbic'de ABD bayrağı açtılar!

Washington'ın Türkiye'nin muhtemel bir operasyonuna karşı, bölgeye yığınak yaptığı bildiriliyor.

El Bab'ı terör örgütü IŞİD'den temizleyen Türkiye'nin yeni hedefi Menbic. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Pakistan'a hareket etmeden önce 'Şimdiki safha nedir? Şimdiki safha, dediğim gibi daha önce belirlediğimiz Münbiç'tir ki Münbiç Araplara ait olan bir yerdir, PYD'nin veya YPG'nin yeri değildir. Biz bunu da Amerikalı dostlarımıza söyledik. 'Bir defa Fırat'ın doğusuna kesinlikle PYD ve YPG'nin geçmesi gerekir. Bunların burada kalmaması gerekir' dedik. Onlar 'Geçti, geçiyor' sürekli bize bunu söylediler...' açıklamasını yaptı.

Menbic-El Bab arasında çatışma

El Bab ve Menbic arasında kalan bölgede sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve YPG'liler çatıştı. Sahadan gelen haberlere göre, Menbic-El Bab yolu üstündeki bazı köyleri YPG kaybetti.

Votel'den skandal açıklama


Tüm bu gelişmeler yaşanırken ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel'den Ankara'yı kızdıracak bir açıklama geldi. Votel, Türkiye'nin Menbic'teki YPG'lilere saldırmasının IŞİD'e karşı mücadeleyi zorlaştırabileceğini savundu.

ABD'li generale göre, Washington ve Ankara Menbic'te çatışma yaşanmaması için işbirliği yapıyor.

Menbic'de ABD bayrağı açtılar!

Yeni kareleri paylaştılar

YPG'yi Rakka operasyonuna hazırlayan CENTCOM, resmi Twitter hesabından eğitim verilen YPG'lilerin fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor. Dün yer verilen fotoğraflardan biri, 'Savaşmaya hazırlar' mesajıyla sunuldu.

Menbic'de ABD bayrağı açtılar!


IŞİD'in Suriye'deki kalesi halihazırda adım adım kuşatılıyor ve yakın zamanda büyük bir operasyonun başlaması bekleniyor. En önemli soru ise, operasyonun kimler tarafından yürütüleceği. Türkiye, çoğunluğunu YPG'lilerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDF) yerine IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan ülkelerin özel kuvvetler askerleriyle sahaya inmesini istiyor. ABD ise, mevcut tabloda YPG ile birlikte hareket edecek gibi görünüyor.