Malatya'da '28 Şubat Fotoğraf Sergisi'

Memur-Sen Malatya Şubesi Kadınlar Komisyonu ve 28 Şubat Kadın Platformu tarafından 28 Şubat post modern darbesinin 20 yılında 28 Şubat'ı unutturmamak adına fotoğraf sergisi açıldı.

Soykan Meydanı'nda Memur-Sen Malatya Şubesi Kadınlar Komisyonu ve 28 Şubat Kadın Platformu tarafından 28 Şubat Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

Serginin açılış konulmasını yapan Memur-Sen Malatya Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurhan Bilici, 28 Şubat post modern darbesinin sosyal ve ekonomik bakımdan acı sonuçlara neden olduğuna değinerek, 28 Şubat'ı ruhu donduran soğuğuyla hatırlayacaklarını söyledi.

Millete komplo kurulduğunu aktaran Bilici, 'Yüz binlerce insanımızı mağdur eden 28 Şubat post modern darbesi her eve ateş ve gözyaşı düşürdü.Milletin servetinden önce hayali çalındı. Söz konusu süreçte, zulüm yapanları, bedel ödetenleri, insanların umutlarını çalanları ve haklarını gasbedenleri hiçbir zaman unutmayacağız.' ifadelerini kullandı.

28 Şubat Kadın Platformu Başkan Vekili Fatma Geçici ise 28 Şubat'ın kara bir leke olduğunu belirtti.

O gün manşetlerle orduyu göreve çağıran zihniyetin bugün de aynı şeyi yaptığını, insanları bölmek ve ayrıştırmak için gayret gösterdiğine değinen Geçici, 'Bin yıl sürecek denen ama 10 yıl sonra izlerinin yavaş yavaş silinmeye çalışıldığı bu dönem unutulmamalı. Aksi takdirde 15 Temmuz artçı darbeler birbirini izleyecek, ülkemizi yok etmek için her türlü antidemokratik yöntemler uygulanacak.' diye konuştu.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım da basın açıklamasında hazır bulundu.

Kaynak: AA