İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

Terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen izinsiz gösterilerde bir göstericinin silahla vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi.

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıkların yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenilen A.D, olay tarihinde aynı mahallede oturan tutuksuz sanıklardan Kubilay A'nın babasını inşaat işine çağırmak için görüştüğünü, olay sırasında evden dışarı çıkmadığını ve polise ihbarda bulunmadığını savundu.

A.D, müşteki avukatının 'Kayıtlarda tanık A.D'nin üzerine kayıtlı telefon numarasından sanık Kubilay A. ile olay günü ve ertesi gün yüzden fazla görüşme ve mesajlaşmanın olduğu görülüyor. Sanık ile ne konuştun?' şeklindeki sorusuna 'Bahsedilen telefon numarası adıma kayıtlıdır ancak kızım E.D. kullanmaktadır. Sanık Kubilay A, kızımın arkadaşıdır dolayısıyla birbirlerini arayıp mesajlaşmış olabilirler. Üzerime kayıtlı ve kendim kullandığım telefon numarasından Kubilay A. ile görüşmedim.' cevabını verdi.

Mahkeme heyeti, dosya ve raporun bilirkişiden dönüşünün beklenmesine, E.D'nin tanık olarak dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova'nın Doğanlar semtinde 7 Ekim 2014'te DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanan Ekrem Kaceroğlu (38), tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kaceroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit A. ve Kubilay A. kardeşler ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. hakkında TCK'nın 81. maddesine göre 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

İddianamede, Kaceroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit A. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı fakat iki sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay A. ve Murat K'nin de yerde ağır yaralı halde yatan Kaceroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri iddia edilmişti.
Kaynak: AA