Isparta'da Kitap Fuarı

Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Fuar Alanında Kitap Fuarı düzenleniyor. Isparta’daki tüm ilk, orta ve lise öğrencilerinin de fuara davet edildiğini ve yaklaşık 60 bin öğrenci beklediklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konu ile ilgili duyarlılıklarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe teşekkür etti. Başkan Günaydın, ‘Isparta’da okuma bayramı var’ dedi. 96 yazar ile birlikte 206 yayınevinin katılacağı Kitap Fuarına ilişkin açıklamada bulunan Başkan Günaydın, "Şehirdeki tüm ilk, orta ve lise öğrencilerinin fuara davet edildiğini söylerken, ilkokul öğrencilerine özel önem verdiklerini aktardı. Okuma alışkanlığının ilkokul hatta anasınıfından başladığını kaydeden Günaydın, bu yaş gurubu öğrenciler için de özel yayın evlerinin geldiğini dile getirdi. Bu yayınevleri arasında National Geographic ve Marvel’in de bulunduğunu söyleyen Günaydın, “Okuma alışkanlığı küçük yaşta kazanılıyor. Her çocuğumuz anne ve babası ile gelebildiği gibi, 10 günlük fuar süresince de Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarımızı fuara getirecek. Bu kadar yayın evini bir arada bulabilmek zor. Tüm çocuklarımıza, gençlerimize, üniversite öğrencilerimize, tüm kitap severlere müjde diyorum. Gökkubbe’de bu yazarlarımız, yayın evlerimiz görülebilecek ve böylece okuma alışkanlıklarına da vesile olacağız. Isparta Belediyesi ve Başkanı olarak böyle bir fuar düzenlendiğimiz için mutluyum, sevinçliyim” dedi.

Isparta'da Kitap Fuarı
Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü ve Canan Karatay’da geliyor

3-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 1.Kitap Fuarının bir başlangıç olduğunu ve her geçen yıl daha da geliştirerek fuarın devam edeceğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ünlü edebiyatçı Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü ile yine Prof.Dr. Canan Karatay’ın da fuara katılacağını belirtti.

Kahramanlıkları anlatan ve çocukların sevdiği yazar Suat Turgut, yine Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Mustafa Karataş gibi isimlerinde programa katılacağını ve söyleşiler ile imza günlerinin olacağı kaydeden Başkan Günaydın, “Ünlü eğitimci Sami Gökdemir de kitap fuarında, kitapseverlerle bir arada olacak. Isparta’da 3-12 Mart tarihleri arasında okuma bayramı var” dedi.

Başkan Günaydın, 1.Kitap Fuarına SDÜ’nün yanı sıra Antalya, Afyonkarahisar, Burdur illerinden de üniversite öğrencilerinin katılacağını yine İstanbul’dan da üniversitelerden öğrencilerin fuara katılacağını aktardı. Günaydın, “Eğitime önem veriyoruz. Oğuzata’yı kurduk, öğrencilerimize ücretsiz kurslar verdik, kitaplarını karşıladık. Buradan üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin takibini de yapıyoruz, maddi imkansızlıklardan dolayı okumakta güçlük çeken öğrencilerimizi üniversitede de destekliyoruz. Böylece ailelerinde de yıldız oluyor. Kitap fuarını düzenlediğimiz için çok mutlulyum, umduğumuzun en iyisi olmasını diliyorum. Şimdiden Isparta’mıza, bölgemize ve ülkemize bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.
Kaynak: İHA