IŞİD'e Kaçan Çocuklarını Arayan Baba Danimarka Kanalında

Çocukları IŞİD’e kaçan Türk baba Yaşar Olgun’un hikayesi Danimarka kanalında ekranlara gelecek.

IŞİD'e Kaçan Çocuklarını Arayan Baba Danimarka Kanalında
Geçtiğimiz 26 Mayıs günü IŞİD saflarına katılmak için Kopenhag yakınlarındaki Bröndby semtindeki evlerinden kaçan iki kız kardeş Leyla ve Hazal Olgun’u arayan baba Yaşar Olgun’un hikayesi belgesel haline getirildi.

Kızlarının IŞİD saflarına katılmak için evden kaçtıklarını fark ettiği andan itibaren Türkiye’de sokak sokak gezerek kızlarını arayan çaresiz baba Yaşar Olgun’un arayışını Danimarka kanalı TV2 de takip ediyor. TV2 ekranlarında 2 Mart günü saat 20:00’de “Bröndby Strand’dan Hilafete” adıyla yayınlanacak programda Yaşar Olgun’un kızlarını bulmak için Türkiye’de neler yaptıkları anlatılacak.

Geçtiğimiz 26 Mayıs günü “Hafta sonu için bir yerlere gideceğiz” diyerek evden ayrılan Leyla ve Hazal Olgun adlı iki kız kardeşin IŞİD saflarında savaşmak için evden kaçtıkları anlaşılmış, Yaşar Olgun’un Türkiye’de kendi imkanlarıyla yaptığı arama çalışmaları sonunda kızlarının hala Türkiye’de oldukları bilgisine ulaşmıştı. Türk polisinden çok büyük yardım ve ilgi gördüğünü söyleyen Yaşar Olgun, kızlarının İstanbul’da olduğunu düşünüyor. Yaşar Olgun, geçtiğimiz aralık ayında verdiği bir röportajda kızları ortaya çıkmadan, kendisinin onları bulacağını söylemişti. Olgun, ayrıca çocukları IŞİD saflarına katılan Danimarkalı ailelerle de bir araya gelip çocuklarını birlikte bulma çağrısı yapmıştı.
Kaynak: İHA