Hakkari'de Polis Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, öğrencilerin YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmaları, sosyal yaşama daha fazla katılmaları amacıyla ücretsiz kurs veriliyor Vali Toprak: 'Amacımız Hakkari'nin üniversite ve diğer lise sınavlarında başarı düzeyini yukarılara taşımak. Hakkarili geçlerimizi ülkelerine daha üst kademelerde hizmet edecek ortama hazırlamak istiyoruz'

NECMİ ERTUŞ - Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplu Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlanan gençlere ücretsiz kurs veriliyor.

Toplu Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, 'Aydınlanan Ufuklar- 3' projesini başlattı.

Bu kapsamda 13 öğretmen tarafından yaklaşık 100 öğrenciye Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulu’nda YGS ile LYS'ye hazırlık için çeşitli derslerde ücretsiz kurs veriliyor.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların ve gençlerin topluma kazandırılmaları, tam manasıyla intibak etmeleri, faydalı birey olabilmeleri ve eğitim hayatlarına aksatmadan başarıyla devam edebilmeleri için hayata geçirilen projenin, başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Emniyet Müdürlüğünün projenin yanı sıra öğrencilere kitap dağıttığını, kırtasiye yardımında bulunduğunu ve tiyatro gösterileri düzenlediğini anlatan Toprak, şöyle devam etti:

'Şimdi de öğrencilerimize takviye eğitim diyebileceğimiz kurs veriliyor. Amacımız Hakkari'nin üniversite ve diğer lise sınavlarında başarı düzeyini yukarılara taşımak. Hakkarili geçlerimizi ülkelerine daha üst kademelerde hizmet edecek ortama hazırlamak istiyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız bu kurslara hafta sonları fedakarlık yaparak katkı veriyorlar. Çocuklarımızın yetişmeleri, sınavlarda başarılı olmaları için büyük çaba harcıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.'

Vali Toprak, öğrencilerin Türkiye'nin diğer bölgelerindeki kardeşleriyle kaynaşmaları ve daha fazla sosyalleşmeleri amacıyla Çanakkale, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere geziler düzenlediklerini aktardı.

- Öğrenciler kurstan memnun

Öğrencilerden Betül Ege, projenin çok büyük bir imkan sunduğunu ifade etti. Kursun hem kendisini hem de ailesini eğitim anlamında rahatlattığını belirten Toprak, 'Öğretmenlerimizden çok güzel verim alıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz.' dedi.

Öğrencilerden Bayram Kaya ise kursta çok iyi bir ortamda ders aldıklarını, kendisinin de başarılı olabilmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini dile getirdi.

Kurs veren öğretmenlerin çok tecrübeli olduğuna işaret eden Kaya, 'Projenin bize ve bizden sonra geleceklere yararlı olacağını düşünüyorum. Öğretmenlerimiz bizlerle çok yakından ilgileniyor. Polis ağabeylerimiz bizlere her konuda yardımcı oluyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA