Gümüşhane İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı

Gümüşhane İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında gerçekleşti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Özel İdaresi bünyesinde 'Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü' kurulmasını öngören teklifle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Akdoğan, hem kurumun öz kaynaklarıyla hem de diğer kurumların milyonlarca liralık kültür ve turizm yatırımını gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürlüğü kurulmasının norm kadro ilkeleri açısından bir sorun teşkil etmediğini kaydeden Akdoğan, Vali Okay Memiş’in 2017 yılını turizmde hamle yılı olarak belirlediğini, halihazırda il genelinde devam eden turizm yatırımlarını sürdürdüklerini ve kurulması planlanan birimin bu projeleri takip edeceğini söyledi.

İl Genel Meclisi üyeleri de maddeyle ilgili görüşlerini olumlu yönde açıklarken İl Genel Meclisi Başkanı Bayraktar ise, Gümüşhane’de başlatılan kültür ve turizm hamlesi nedeniyle İl Özel İdaresi bünyesinde böyle bir birimin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Başkan Bayraktar, kültür ve turizme daha fazla katkı verebilmek için kurum bünyesinde oluşturulacak bu birimin doğrudan katkı sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

'Altyapı oluşmasında, sorunların giderilmesinde önemli bir işi halletmiş olacağız. Bu birimden beklentilerimiz yüksek olacak. İnşallah bu birimdeki idealist arkadaşlar büyük bir gayret göstererek bu işin lokomotifi olacaklar.'

Teklif, oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: AA