Gümüşhane'de Arıcıların Sorunları Ele Alındı

Gümüşhane'de, arıcılık sektörü üreticileri ve paydaşlarının bir araya geldiği toplantı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği ile finanse edilen, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 8 milyon avro bütçeli, Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi kapsamında sektörel toplantı organize edildi.

Projede görev alan uzman Buğra Barlas, burada yaptığı konuşmada, sektörel çalışma grup toplantısının İŞGEM'in bölgedeki gelecek hedefleri için yol gösterici olacağını söyledi.

Bölgede arıcılığın ciddi atılım içinde olduğunu belirten Barlas, üreticilerin sorunlarını tespit etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Barlas, İŞGEM'in inşaatının Torul'un Harmancık köyünde 26,5 dönümde devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

'Merkezde üretim ve paketleme alanları var. Bu üretim ve paketlemenin herkese açık olması planlanıyor. Özellikle şişeleme, paketleme yapılacak. Burada kutu da üretebileceğiz. En profesyonel manada bir matbaanın yapabileceği ürünü meydana getirebileceğiz. Herkesin kafasında markalaşma anlamında planlar var, buna altyapı oluşturabileceğiz.'

Toplantıya, Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül, Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar, DOKA Gümüşhane Koordinatörü Serkan Atabaş, Kelkit Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu katıldı.

Kaynak: AA