Grafikerlik Eğitimi İçin Suriye'den Geldiler

Gaziantep'te açılan grafiktasarım kursuna, kentin yanı sıra çevre iller ve ülkelerinden gelen Suriyeliler katılıyor Kurs eğitmeni Ahmed: 'Azez'den, Cerablus'tan gelen öğrencilerimiz var. Bu programlardan sadece birini öğrenen, piyasada çok rahat iş bulabilir'

Gaziantep'te, kentin yanı sıra çevre iller ve ülkelerinden gelen Suriyelilere, açılan kursta grafik-tasarım eğitimi veriliyor.

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfınca Suriyeliler için düzenlenen kursa, 120 kişi katılıyor. Grafik-tasarım eğitimine, kentin yanı sıra çevre iller ve Suriye'den kursiyerler geliyor.

Eğitmen Abdulnasır Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli gençlerin kursa büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Kursun ücretsiz düzenlendiğini anlatan Ahmed, '4 ay sürecek eğitimin sonunda sertifika verilecek.' dedi.

Gençlerin kurs sayesinde iş imkanı bulacağını dile getiren Ahmed, şöyle konuştu:

'Belki de Türkiye'deki en büyük kurslardan birini yapıyoruz. Kursumuza çevre illerden, hatta Suriye'den gelen kursiyerler bile var. Azez'den, Cerablus'tan gelen öğrencilerimiz var. Bu programlardan sadece birini öğrenen, piyasada çok rahat iş bulabilir. Öğrencilerimizi 4 yaş grubuna ayırdık. Pratiğe dayalı eğitim verdiğimiz için verim alıyoruz.'

- 'Savaşı bizim gözümüzden anlatacağız'

Kursiyerlerden Arif Hatib ise eğitim için Azez'den geldiğini bildirdi.

Mesleğinin gazetecilik olduğunu belirten Hatib, 'Kendimi daha da geliştirmek istedim. O yüzden buralara kadar geldim. Yaşadıklarımızı daha iyi aktarmak için belli programları bilmemiz gerekiyor. Efektler, montajlar bilmek zorundayız. Bu eğitimlerin bize çok katkısı olacak.' dedi.

Muhammed İslam da Suriye'de mühendislik okuduğunu, iç savaşın ardından çekimler yapmaya başladığını ifade etti.

İslam, 'Şu anda Azez-Carablus hattında çekimler yapıyoruz. Bunların iyi montajlanması gerekir. Bunun için de bazı programları öğrenmemiz lazım. Bu programlar sayesinde savaşı daha iyi yansıtabilecek efektler yapacağız. Savaş hem silahla hem de kamerayla olur. Savaşı bizim gözümüzden doğru şekilde aktaracağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA