Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

'Daha önce 'Muhtar bile olamaz', '411 el kaosa kalktı', 'Ankara'da sıcak saatler' gibi manşetler atılmıştı. Sonra da 'Karargah rahatsız' manşeti. Bir de algı yapmaya kalktılar ama algı döndü başlarına çorap oldu' 'Kusura bakmasınlar. Bizim üzerimizden, şahsımızın üzerinden algı operasyonu çekmeye kalkanlar ancak ve ancak başlarına çorap örer, başka bir şey yapamazlar. Biz 27 Nisan muhtırası verildiği zaman gördük kimlerin nerelerde durduğunu. Bizim yerimiz belliydi'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Daha önce 'Muhtar bile olamaz', '411 el kaosa kalktı', 'Ankara'da sıcak saatler' gibi manşetler atılmıştı. En sonra da 'Karargah rahatsız' manşeti. Bir de algı yapmaya kalktılar ama algı döndü başlarına çorap oldu.' dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği konusunda AK Parti olarak MHP'nin de desteğiyle güzel bir çalışma yaptıklarını, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'nin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı yapacağını söyledi.

'Biz Mecliste sizin vekiliniz olarak çalışmamızı yaptık, artık iş sizde, yani söz millette.' diyen Kılıç, Türk milletinin 16 Nisan'daki halk oylamasında ülkesinin geleceği ve bekası için gerekeni yapacağına inandığını belirtti.

Anayasa değişikliği teklifinin TBMM'de görüşüldüğü sırada muhalefetin tutumunu eleştiren Kılıç, 'Biz Mecliste bunu gayet rahat bir şekilde geçirdik. Mecliste görüşmeleri yaparken sizlerin de takip etme imkanınız olmuştur. Muhalefet 'Televizyonlar kapalı, kimse bunu seyredemiyor' dedi. Herkes takip ediyor, artık teknoloji gelişti. Millet çok güzel takip etti ve görüşmeler esnasında kürsüyü kimin işgal etmeye çalıştığını, o milletin kürsününü kimin devirdiğini, kimin o kürsüye kelepçe taktığını, kimin ısırma yöntemine kadar gittiğini çok iyi takip etti. Neyin peşindeler onu anlamak mümkün değil.' diye konuştu.

Yeni anayasada seçilme yaşının 18'e indirildiğini, bunun muhalefet tarafından tartışıldığını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Seçilme yaşının 18'e düşürülmesini tartışıyorlar. Türkiye'de seçilme yaşını 30'dan 25'e de biz indirdik. Şimdi de 18 yaptık. Neden bunu yaptığımızı soruyorlar. Cevabı çok basit, sandığa gidip seçmeyi emanet ettiğiniz, seçeceğine güvendiğiniz kişiye herhalde seçilmesi konusunda da güvenmeniz gerekir. Teşkilatlar çalışma yaparken sandık bazlı çalışma yapıyor. Orada ayrım yapılıyor mu, bu 18 yaşında, 20 yaşında diye? Hayır, yapılmıyor. Listeye bakıyorsun, seçmen diyorsun, seçeceğine inanıyorsun ve oyuna talipsin. O zaman seçilmesi konusunda da bir şüphe duymayacaksın. Zor olan seçmektir. Türkiye'de 18-25 yaş arasında 12 milyon vatandaşımız var. Bu ülke genç bir ülke. Muhalefet diyor ki '12 milyon vatandaşın temsili Mecliste olmasın'. Biz diyoruz ki 'Onların da olsun'. İşte bütün mesele bu. Sayın Kılıçdaroğlu, 12 milyon gencin Mecliste temsil edilmemesini niye istiyorsun sen? Çeşitli bahaneler bula bula bir şeyler arıyorlar.'

- 'Gençliğimiz ülkesi söz konusu olduğunda bir an bile geri durmaz'

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Bakan Kılıç, Türkiye'nin büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin gereken cevabı verdiğini söyledi.

Referandum öncesi gençlerin kafasının karışık olduğu yönünde algı yapıldığına dikkati çeken Kılıç, 'Genç kardeşlerim, sizin üzerinize özellikle birtakım konularla gelmek ve kafanızı karıştırmak istiyorlar ama ben ülkemin gençlerinin kafasının hiçbir şekilde karışık olmadığını 15 Temmuz gecesi gördüm. Daha doğrusu Türkiye gördü. Bizlere zaman zaman 'Ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda gençlerimiz gerekli duruşu ortaya koyabilecek mi' diye sorarlardı. Biz gençliğimize inanıyoruz ve ülkesi söz konusu olduğunda bir an bile geri durmaz. Allah razı olsun, siz 15 Temmuz'da bunu tüm dünyaya gösterdiniz. Gençlerimizi tebrik ediyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminin TSK'nın içerisine sızan hain FETÖ üyelerince yapıldığının altını çizen Kılıç, '15 Temmuz gecesi yaşatılmak istenen karanlık, 16 Temmuz sabahında ak bir aydınlığa dönüştü. Millet bir araya geldi, bir oldu, şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu ama demokrasimiz, hukukumuz, geleceğimiz kurtuldu. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hızlı adımlarla yürüyoruz.' diye konuştu.

- 'Karargah rahatsız' haberi

Bakan Kılıç, bir gazetede yayımlanan 'Karargah rahatsız' haberine tepki göstererek, şunları kaydetti:

'Türkiye'de daha önce gazete manşetleriyle birtakım organizasyonlar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir dönem 'Muhtar bile olamaz' manşetleri atıldı. O günleri bir hatırlayalım. Daha önce 'Muhtar bile olamaz', '411 el kaosa kalktı', 'Ankara'da sıcak saatler' gibi manşetler atılmıştı. En sonra da 'Karargah rahatsız' manşeti. Bir de algı yapmaya kalktılar ama algı döndü başlarına çorap oldu. Bizi katmaya kalktılar o işin içine. Bizim duruşumuz da bellidir, yerimiz de bellidir, nereden geldiğimiz de nereye gideceğimiz de bellidir. Kusura bakmasınlar, bizim üzerimizden, şahsımızın üzerinden algı operasyonu çekmeye kalkanlar ancak ve ancak başlarına çorap örerler, başka bir şey yapamazlar. Biz 27 Nisan muhtırası verildiği zaman gördük kimlerin nerelerde durduğunu. Bizim yerimiz belliydi.'

Kılıç, 28 Şubat sürecinin 20'nci yılında olduklarını hatırlatarak, '28 Şubat bin yıl sürecek' diyenlerin millete hesap verdiğini vurguladı.

Bakan Kılıç, AK Parti İl Başkanlığından önce Çorum Valiliğini ziyaret ederek, Vali Necmeddin Kılıç'tan brifing aldı. Kılıç, daha sonra Vali Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.
Kaynak: AA