GAÜN'de 'Bir Tel Bir Nefes' Konseri

Kültür bakanlığı ve TRT sanatçıları Gaziantep Üniversitesi’nde "Bir tel, bir nefes konseri verdi.

GAÜN'de 'Bir Tel Bir Nefes' Konseri
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğrenci Toplulukları tarafından organize edilen konser, Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Kültür Bakanlığı ve TRT sanatçıları tarafından verilen konser, büyük ilgi gördü. Müzisyen kardeşler Mustafa Eke ve Müslüm Eke tarafından ‘Kara Tren Gelmez Mola, Garip Ağlama, Gücenme Ey Sofu Baba’ gibi birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini seslendirildi.

2016 Yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda Erkan Oğur ve Eyüp Hamiş gibi ustalarla birlikte Mega Star Tarkan’a bağlamasıyla eşlik ederek 6 konser veren Müslüm Eke ile Türk Dünyası Müzik Topluluğu saz sanatçısı Mustafa Eke’nin konserini, çok sayıda konservatuar öğrencisi, müzisyen ve halk müziği tutkunu tarafından beğeniyle izlendi. Mustafa ve Müslüm Eke, Erdal Erzincan’ın bağlaması ve sesiyle, Güler Duman’ın da sesiyle eşlik ettiği albümlerindeki türkülerin yanı sıra çeşitli yörelere ait çok sayıda sevilen türkü seslendirdi.

Gecenin sonunda Mustafa ve Müslüm Eke’ye çiçek takdim eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, “Hayatın koşuşturmacasında bir mola, hayatı anlamak için güzel bir mola. Dillerine, yüreklerine sağlık, bu güzel konser için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konseri GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Akyılmaz ve çok sayıda öğrenci dinledi.
Kaynak: İHA