Elektromanyetik Kirlilik Semineri

Rize'de 'Elektromanyetik Kirlilik, Cep Telefonları ve Baz İstasyonlarının Etkileri' konulu seminer düzenlendi.

Rize Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Tüysüz konuşmacı olarak katıldı.

Tüysüz, gelişimin beraberinde bazı olumsuzluklar taşıdığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

'Bilimsel ve teknolojik devrimin bir sonucu olarak ve sağladıkları yaşam kolaylıkları nedeniyle yaşantımızda kalıcı yer edinen elektrikli cihazlar ve haberleşme araçları faydaları yanında zararlı etkilere de sahiptir. Bütün bu cihazlar elektromanyetik kirlilik kaynağıdır ve bu kirlilik artık hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Elektromanyetik kirliliğin gözle görülememesi etkisinin çoğu zaman doğrudan hissedilemeyişi ve sağlık etkilerinin uzun zaman dilimi içinde görülmesi gibi nedenler bu yeni tür kirliliğin insanlar tarafından yeterince önemsenmemesine yol açmaktadır.'

Elektromanyetik kirliliğin olası etkileri, korunmak için neler yapılması gerektiği, limit değerler ve bu değerlere uygunluk konusunda açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Tüysüz ayrıca Rize'de bulunan baz istasyonlarının Rize Belediyesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında yapılan protokol sonucu elde edilen ölçüm ve sonuçları hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: AA