Darbeci Başçavuştan 1 Dolar Savunması

Kırklareli'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasının yedinci günü tamamlandı Tutuklu sanık Şahanoğlu: ''Üzerimden çıkan 1 doların FETÖ ile bir ilgisi yoktur ve olamaz. Doları en yakın arkadaşımın düğününde gelin arabasının önünü keserek aldım. 1 doları hatıra olarak saklıyordum''

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı kışlasından askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından durdurulan 81 asker sanığın yargılanmasının yedinci günü sona erdi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 38'i tutuklu 81 sanık katıldı.

Duruşmanın yedinci gününde 20 sanık savunma yaptı.

Sanıklardan savunma yapan, tutuklu Bakım Astsubay Başçavuş Özcan Şahanoğlu, FETÖ ile ilgili bir bağının bulunmadığını ileri sürdü.

20 Temmuz'da tutuklandığını belirten Şahanoğlu, üzerinde bulunan 1 doların terör örgütü ile alakası olmadığını iddia etti.

Herhangi bir örgüte üye olmadığını öne süren Şahanoğlu, ''Üzerimden çıkan 1 doların FETÖ ile bir ilgisi yoktur ve olamaz. Doları en yakın arkadaşımın düğününde gelin arabasının önünü keserek aldım. 1 doları hatıra olarak saklıyordum. Hatıra tutma alışkanlığım vardır. Arkadaşımla düğünlerimizi iki ay arayla yaptık ve bu nedenle doların hatırası bende büyük. Dolar iddianamede delil olarak değerlendirilmiş. Dolar terör örgütüne aitse, evimde bulunan 1 YTL ile hangi örgütün üyesiyimdir?'' dedi.

Şahanoğlu, FETÖ'ye ait bankada bir kaydının bulunmadığını hiçbir dernek veya vakıfa üyeliğinin olmadığını aktardı.

Örgüte ait hiçbir gazete veya dergiyi evine sokmadığını ifade eden Şahanoğlu, savunmasını şu şekilde sürdürdü:

''Eğer ben örgüt üyesi olsaydım darbe girişiminden haberim olurdu. O gece üzerimde sadece 5 lira vardı. Kışlada bankamatik vardı ve maaşım yeni yatmıştı. İstanbul gibi bir yere giderken kimse 5 lira ile gitmek istemez. Eğer darbe girişimini bilmiş olsam ona göre tedbir alırdım. Ben sadece işimi yapar ve devletime hizmet ederim.''

Şahanoğlu'nun savunmasının ardından sanıklar geniş güvenlik önlemi altında ring aracına bindirilerek ceza infaz kurumuna götürüldü.

Sanıklardan biri ring aracına bindirildiği sırada basın mensuplarına ''Vatan sağ olsun'' dedi.

Duruşmalara 3 Mart Cuma günü devam edilecek.
Kaynak: AA