Çubuk'ta 'Askıda Kıyafet' Projesi

Çubuk'ta öğrencilerin başlattığı 'askıda kıyafet paylaş' projesi ilçede ilgi görüyor.

Çubuk Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Mesut Çelik'in desteği ile öğrencilerin başlattığı projeyle ihtiyaç fazlası kıyafetler okulun dışındaki bir alana asılıyor.

İhtiyaç sahipleri de buradan kıyafetleri ücretsiz olarak alıp gidiyor.

Öğretmen ve velilerinde destek verdiği proje oldukça ilgi görüyor.

Öğretmen Mesut Çelik, bir hafta önce başlayan projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşlardan da bu konuda destek olmalarını istedi.

İlçe sakini Ahmet Okşar projeyi çok beğendiğini ifade ederek, 'İnşallah diğer okullara da örnek olur. Hem kendim destek olacağım hem de çevreme anlatacağım.' dedi.

Hayırlı bir projeye imza atmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren öğrencilerden Dilara Maden, 'Hem yakınlarımızın hem de kendimizin kullanmadığı kıyafetleri sabah erken saatlerde askılara asıyoruz. Burada kimin aldığı ve verdiği bilinmiyor. Böylece amacına ulaşıldığına inanıyorum.' diye konuştu.

Öğrencilerden Abdulkadir Kurtoğlu da ailesine, akrabalarına ve ilçe halkına projeyi anlattıklarını ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Okul Müdürü Ayhan Gökmen, öğrencilerin projeyi sahiplendiklerini aktararak, 'Projemiz ecdadımızın, kadim tarihimizin de gelenek olarak yaşattığı, yıllarca canlı tuttuğu bir uygulamadır. Biz de tarihimizden ilham alarak başlattık projeyi. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA