ÇEDAŞ, Müşterilerini Enerjisiz Bırakmadı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ), fırtına, tipi ve kar yağışının yoğun olarak görüldüğü hizmet bölgesinde müşterilerini enerjisiz bırakmadı.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 920 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren (ÇEDAŞ), kış mevsiminin zorlu koşullarında müşterilerini mağdur etmedi.

ÇEDAŞ, kışın tüketicilerine daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla yaz aylarında hatlarda ve trafolarda iyileştirme, bakım ve onarım çalışmaları yaparak, aralık ayında 'Kış Acil Eylem Planı'nı devreye aldı.

Fırtına, tipi ve kar yağışının yoğun olarak görüldüğü hizmet bölgesinde müşterilerini enerjisiz bırakmayan ÇEDAŞ, Sivas, Tokat ve Yozgat’ı 14 bölgeye ayırarak ilave 60 personelle destek ekip oluşturdu.

ÇEDAŞ, 52 bin kilometrekarelik hizmet bölgesinde 4 kar makinesi, 2 kar motoru ve 76 4X4 arazi aracını aktif olarak kullanarak arızalara anında müdahale etti.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, ÇEDAŞ’ın sorumluluk bölgesinde yoğun tipi ve kar yağışının zaman zaman enerji nakil hatlarında ve şebekelerde ağır hasarlar oluşturduğunu belirtti.

2017'de hizmet bölgelerinde son yılların en olumsuz hava koşulları etkili olduğunu aktaran Akboğa, 'Bu aylarda özellikle şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kaldık. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas, Tokat ve Yozgat'ta çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. İl ve İlçe Özel İdare ile karayolları ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen sert kış koşulları nedeniyle elektrik arızası oluşan kırsal bölgelerimizdeki arıza noktalarına ulaşmakta büyük güçlük yaşadık. Bütün imkansızlıklara karşın personellerimiz kar makineleri veya kendi imkanlarıyla arıza noktalarına en kısa sürede ulaştı ve müdahale etti.' ifadesini kullandı.

Akboğa, ekiplerin zaman zaman zaman donma tehlikesi atlattığını da aktararak, şunları kaydetti:

'Ekiplerimiz müşterilerimize kesintisiz enerji temini için canları pahasına çalıştı. 2017 ocak ayında fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle 519’u alçak gerilimde, 136’sı orta gerilimde olmak üzere toplam 655 iletken kopuğu arızası ve 62’si alçak gerilimde, 39’u orta gerilimde olmak üzere, kırılma ya da devrilme şeklinde toplam 101 direk arızası meydana geldi. Tüm bu arızalar, Arıza Onarım Bakım ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda kısa sürede giderilerek elektrik şebekelerimize enerji verildi. Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmaları dolayısıyla başta sahada etkin görev yapan tüm personellerimizi tebrik ediyorum.'

Akboğa, 2017 yılı bakım ve onarım faaliyetlerine yönelik planlamanın da hazırlandığını ifade ederek, çalışmaların belirlenen dönemde aksatılmadan sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA