Büyükçekmece Belediyesinden Kanserle Mücadeleye Destek

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan psikologlar “Evde Psikolojik Destek” hizmetini sürdürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki yaşlı, yatalak, engelli ve kanser hastalığı ile mücadele eden vatandaşlara evde bakım ve psikolojik destek veriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan psikologlar, kanser ile mücadele eden hastalar ve hasta yakınlarını evlerinde ziyaret ederek psikolojik güçlenme ve sosyal destek imkanı sağlıyor. Ayrıca talep gelmesi durumunda hasta yakınları da psikolojik destek hizmetinden faydalanabiliyor.

"Hastalarımıza acil şifa dilerim"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de kanser hastaları ve ailelerinin çeşitli zorluklarla mücadele ettiklerini belirterek, "Büyükçekmece Belediyesi olarak biz de bu zorlu mücadelelerinde vatandaşımıza destek oluyoruz. Kanser hastalığını yenmede moral en büyük etkenlerden biri. Ayrıca uzmanlar her iki kanser hastasından birinin psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtiyorlar. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi bünyesindeki psikologlarımız kanser ile mücadele eden hastalarımıza ve yakınlarına evlerinde ücretsiz olarak psikolojik destek hizmeti vermektedir. Bu vesileyle tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA