Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması

'Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünya kurulurken dünyada, Türkiye onurlu bir şekilde var olacaksa değişim ve dönüşümü işte bu 'evet'le yapmak zorundadır' 'Türkiye’nin lider olmasının yolu da buradan geçer. Eğer biz bu mesuliyetimizi yerine getirmezsek çok büyük vebal altında oluruz' 'Gecemizi gündüzümüze ekleyip adil bir dünyanın işaret fişeğini bugün ve bundan sonra da fırlatmak zorundayız'

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 'Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünya kurulurken dünyada, Türkiye onurlu bir şekilde var olacaksa değişim ve dönüşümü işte bu 'evet'le yapmak zorundadır.' dedi.

'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' isimli konferansa katılan Turbay, Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Turbay, cumhurbaşkanlığı ve 'evet' ile ilgili anayasa hakkında hazırlanan kitapçığı birkaç kere okuduğunu ve kitapçık içinde nelerin olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.

Kimseye diktatörlük, sultanlık ve padişahlık verilmediğini ve kimsenin kanunların dışında bir şey yapamadığını belirten Turbay, 'Yarın bir başkası gelecekmiş, efendim şunlar olacakmış bunlar olacakmış. Halbuki çok güzel şeyler olacak. Ne olacak, ülkemizin ve milletimizin önü açılacak ve ülkemizin kalkınma hızı yükselecek. Artık istikrarsız dönemler olmayacak, istikrarımızın da istikbalimizin de her şeyin daha güzel olacağını bilmek zorundayız.' diye konuştu.

Turbay, halk oylamasına işaret ederek, 'Türkiye’nin lider olmasının yolu da buradan geçer. Eğer biz bu mesuliyetimizi yerine getirmezsek çok büyük vebal altında oluruz. Onun için şunu unutmamak zorundayız ,ne demek için neye evet diyeceğimizi çok iyi bilmeliyiz ve okumalıyız.' ifadelerini kullandı.

Katılımcılara seslenen Turbay, şunları dile getirdi:

'Gecemizi gündüzümüze ekleyip adil bir dünyanın işaret fişeğini bugün ve bundan sonra da fırlatmak zorundayız. Vesayet prangasını sağlamlaştırmak isteyenler var. Şimdi bakmayın bu işbirlikçilere ve bu işbirlikçilerin suskunluklarına. Yeni bir dünya kurmak zorundayız ve yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünya kurulurken dünyada, Türkiye onurlu bir şekilde var olacaksa değişim ve dönüşümü işte bu 'evet'le yapmak zorundadır. Vesayetçiler eski iktidar günleri için çaba sarf ediyorlar. Yeter, söz milletin diyen Menderes'i nasıl astıklarını çok iyi biliyorsunuz.'

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise konuşmasında şunları kaydetti:

'İnancı ve yüreği ile hareket eden kişileriz. Bu referandum da 'Kuvvetler ayrılığı bozulursa her şey bitermiş' deniliyor. Kuvvetler ayrılığı bir tezgahtır, bir yalandır. Kuvvetler ayrılığı denilen şey bu milletin bağrından çıkmış adamları başbakan olursa o zaman kuvvetler ayrılığı var ama bu milletin karşısında olanlar olursa kuvvetler birliği var zaten. Yani siz Ahmet Necdet Sezerin Cumhurbaşkanı, Kemal Gürüz gibi bir YÖK Başkanı, Kemal Alemdaroğlu gibi bir İstanbul Üniversitesi Rektörü, Vural Savaş gibi bir Cumhuriyet Başsavcısının olduğu yerde kuvvetler ayrılığından mı söz ediyorsunuz.'

Kaynak: AA