Batman'dan Kısa Kısa

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce, susuz yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.



Müdürlük binasında gerçekleştirilen tatbikatta, çıkartılan yangın, katı potasyum kullanılarak söndürüldü.

Tatbikatı izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, özellikle itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklar ile toplumsal olaylar ve kundaklama olaylarında etkin olan yangın söndürme cihazı sayesinde yangınlara kısa sürede müdahale edilebileceğini söyledi.

- Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yeni minibüs

Batman İl Özel İdaresi tarafından Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tahsis edilmek üzere minibüs alındı.

Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, minibüsün anahtarını İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı'ya teslim etti.

Özer, minibüsün kültürel, sosyal etkinliklerin yanı sıra müze, ören yeri, kazı işleri ile kütüphanecilik hizmetinde kullanılmak üzere alındığını söyledi.

-Belediye'ye ziyaret

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, ilçe şube başkanları ile birlikte İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Tezdiğ, 'Onursal başkanlığını sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Türk Kızılayı başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara yardımcı olan bir kuruluştur. Kısa bir süre önce Şirvan'daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleriyle burada yaklaşık bir ay gece gündüz birlikte nöbet bekledik adeta. Bu nedenli bir öneme sahip olan Türk Kızılayı'na herkesin sahip çıkması lazım. Bizlerinde iller arası, bölgeler arasındaki diyaloglarımızı, iş birliğimizi geliştirmemiz lazım, bu sebepten dolayı da Siirt ilini ziyarette bulunduk.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA