Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması (2)

'Türkiye bu bölgenin, bu coğrafyanın en büyük ülkesidir. Bu coğrafyada oynanan oyunları, küresel güçlerin, emperyal güçlerin dünya ölçeğinde ve Ortadoğu coğrafyasında oynadıkları oyunları bilen ve bozabilecek kapasiteye sahip olabilecek tek ülkedir' 'Millet, 15 Temmuz'da bu ülkenin önünü kesmek isteyenlere, bu ülkede bir iç savaş çıkarmak isteyen FETÖ ve onların çetelerini canı pahasına sokaklarda durdurdu'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'Türkiye bu bölgenin, bu coğrafyanın en büyük ülkesidir. Bu coğrafyada oynanan oyunları, küresel güçlerin, emperyal güçlerin dünya ölçeğinde ve Ortadoğu coğrafyasında oynadıkları oyunları bilen ve bozabilecek kapasiteye sahip olabilecek tek ülkedir.' dedi.

Kurtulmuş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Salonunda düzenlenen 'çalışma hayatında seferberlik' kapsamındaki İstihdam Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 65. Hükümet'in esas olarak ekonomide üretim eksenli bir anlayışı benimseyen bir hükümet olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her alanda hem yüksek teknoloji alanında üretim yapabilmesini sağlamak, hem de Türkiye'nin diğer sektörlerindeki üretim seferberliğini sağlayabilmek için her türlü teşvik uygulamasını yaptıklarını belirten Kurtulmuş, 'Bunları sanayici ve iş adamı arkadaşlarımız biliyor. 23 ilimizi kapsayan cazibe merkezleri ile Türkiye'nin üretim gücünü artıracak yeni teşvikler uyguluyoruz. Ayrıca hemen hemen illerimizin tamamında Ordu ili de dahil olmak üzere uyguladığımız teşviklerle ekonomide 'ben üretim yapacağım' diyen her arkadaşımızın önünü açmaya gayret ediyoruz.' diye konuştu.

- 'İşsizlik meselesini ortadan kaldırabilecek adımları atacağız'

Üretim yapan iş adamlarının karşılaşmış oldukları zorlukları bertaraf edebilecek bir dinamizm içerisinde çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, 'Her gün yeni yasalarla, bir takım yönetmeliklerle bu anlamda da Türkiye'de üretici kesimlerinin önünü açma gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede önemli hususlardan birisi de Türkiye'de istihdam seferberliğini temin etmektedir. Nihayetinde Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Bir insanın, hele hele genç bir insanın işsiz olması kadar zor bir şey yoktur. Bu anlamda hepimiz kolumuzu sıvayacağız. İstihdam üretebilen arkadaşlarımız ve kamu olarak bizler hep beraber Türkiye'deki bu işsizlik meselesini ortadan kaldırabilecek adımları atacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, iş adamlarına yeni işçi alımı yapmaları için çağrıda bulunarak, şöyle devam etti:

'Her bir arkadaşımızın yanına ilave bir kişiyi katmasıyla birlikte ortaya yaklaşık 2 milyona yakın yeni bir istihdamın çıkacağı aşikardır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kapsamında ticaret, sanayi, ziraat odalarımız ve ilgili bütün arkadaşlarımız söz verdiler. Şimdi bizde sayın valimizle birlikte Ordu'dan sorumluyuz. Valimizin denetiminde her bir arkadaşımızdan ilave bir istihdam bekliyorum. İlave istihdam sağlayan arkadaşlarımızın ödediği 1404 liralık asgari ücret kısmının yarısını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yani siz çok ucuza birisini çalıştıracaksınız ama ilave bir istihdamı geliştirmiş olacaksınız. Zaten ilimiz Ordu işsizlik bakımından avantajlı bir yer. Yüzde 5,2 işsizimiz var. Bu şehirde iş adamlarımız eğer birer tane daha işçi istihdam yaparsa bu işsizlik oranını da ortadan kaldırmamız mümkündür. Onun için tüm değerli iş adamlarımız adına, Cumhurbaşkanımız adına da söz almak isterim.'

Ordu'da geçen yıl İŞKUR üzerinden 6 bin 700 kişiye iş bulunduğu bilgisini veren Kurtulmuş, 'Bu yılda inşallah 2 bin kişi daha ilave istihdamdan yararlanacak. Bunların süreleri de uzatılarak bir nevi sürekli bir şekline de zaman zaman dönüştürülüyor. Özellikle okulların, camilerin, belediyelerimizin ve bir takım kamu kurum ve kuruluşlarının eleman ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.' dedi.

- 'Türkiye bu bölgenin, bu coğrafyanın en büyük ülkesidir'

Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynadığını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye bu bölgenin, bu coğrafyanın en büyük ülkesidir. Bu coğrafyada oynanan oyunları, küresel güçlerin, emperyal güçlerin dünya ölçeğinde ve Ortadoğu coğrafyasında oynadıkları oyunları bilen ve bozabilecek kapasiteye sahip olabilecek tek ülkedir. Onun için Türkiye'nin ayaklarından çekiyorlar. Bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, bir taraftan Irak ve Suriye'deki terör örgütlerinin ortaya çıkardığı o atmosfer, bir taraftan FETÖ terör örgütü Türkiye'yi bütünüyle ayaklarından çekerek, hızlı bir şekilde bu süreçte güçlenmesini önlemek istiyorlar. Allah nasip eder 10 sene sonra Türkiye 25 bin dolarlar seviyesinde kişisel gelire sahip olursa inanın ki bunun etkisi sandığımızdan çok daha fazla olur. 25 bin dolarlık kişisel geliri olan bir Türkiye'nin söylediği söz dünyanın bir çok ülkesi bakımından ciddiye alınır, hatta bazı ülkeleri bakımından da emir telakki edilir. 25 bin dolarlık bir Türkiye dünyadaki bütün haksızlıkların karşısına durabilecek bir gücü etrafında oluşturur. Onun için bu güçlü Türkiye'yi sadece siyasilerin sırtına bırakmamanızı rica ediyoruz.'

Devlet, millet el ele olmadan hiç bir ülkede tam manasıyla kalkınma sağlanamayacağının altını çizen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Devlet millet nasıl el ele olur, bunu 15 Temmuz akşamı gördük. Milletimiz 'bana ne' diyerek evinde oturmadı. Millet, 15 Temmuz'da bu ülkenin önünü kesmek isteyenlere, bu ülkede bir iç savaş çıkarmak isteyen FETÖ ve onların çetelerini canı pahasına sokaklarda durdurdu. Milletimiz o gece büyük bir başarı destanını ortaya koydu. Yine şimdi bu devlet millet seferberliğini istihdam seferberliğinde görmek istiyoruz.' diye konuştu.

- Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği

Kurtulmuş, Ordu'daki 118 bin dolayındaki fındık üreticilerine 'Alan Bazlı Gelir Desteği' adı altında 280 milyon lira ödeme yapılacağı müjdesini vererek, 'Bunun ödemesi nisan ayı başında yapılacak. İnşallah bu ödeme sonrası ilimiz Ordu'ya da çok ciddi şekilde para girmiş olacak.' açıklamasını yaptı.

Ordu'ya yapılacak bazı yatırımlara değinen Kurtulmuş, 'Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü 2017 yılı yatırım programına alındı. Ulubey ilçemizde 150 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun yapılabilmesi için ilgili bakanlık tarafından Ulubey Kaymakamlığına kaynak gönderildi. Ordu için epey konuşulan arkeoloji müzesi ile ilgili olarak da proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Bu projede 2017 yılı yatırım kapsamına alındı.' dedi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından Ordu'da 100'ün üzerinde işçi çalıştıran işverenlere teşekkür plaketi verdi.

Toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda iş adamı ve ile sanayici katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA