Bakan Kaya'dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile görüştü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Kentteki temaslarını sürdüren Kaya, beraberindeki Vali Hüseyin Aksoy ile belediye binasına geçti.

Bakan Kaya'ya kentin sorunlarını çözmek için geliştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, hem yaşlılar hem de engelliler için aktif yaşam alanı oluşturmak istediklerini ve bunun için Kayapınar ilçesindeki Parkorman'ı engelliler ile yaşlılar için yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Atilla, 'Yapmış olduğumuz sosyal projelerin en önemlilerinden birisi, hasta yakınları için misafirhane açtık. Aynı zamanda 'Anne Oteli' projesini başlattık. Doğumdan önce ilimize gelip misafir olarak kalması gerekenleri misafir edeceğiz.' dedi.

Cumali Atilla'yı yürütülen çalışmalardan dolayı tebrik eden Fatma Betül Sayan Kaya ise Diyarbakır için yapılacak her türlü sosyal projeye destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Kaynak: AA