Avukat İksir Başarı Hikayesini Anlattı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu (MCBÜSOS) tarafından düzenlenen Kariyer Ekonomi Zirvesi 2017 programında 7 yıldır serbest avukatlık yapan Özlem Karan İksir, üniversite öğrencilerine başarı hikayesini anlattı.

Avukat İksir Başarı Hikayesini Anlattı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından düzenlenen ’Kariyer Ekonomi Zirvesi 2017’ programı kapsamında iş hayatlarında başarıya ulaşan isimler tecrübelerini üniversiteli öğrencilerle paylaşıyor. MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin konuğu olan Avukat Özlem Karan İksir, avukatlıkla birlikte arabulucu olduğunu ve iş mahkemelerinde bilirkişi olarak görev yaptığını anlatarak, "Manisa’da avukatlık yapıyorsanız kapınızı çalan ve size soranlara cevap vermek zorundasınız. Bu anlamda uzmanlaşıp sadece iş hukuku konusunda çalışıyorum." dedi.

İş mahkemelerinde bilirkişi olarak görev yaptığını belirten İksir, iş davalarında kararların yüzde 95-96’sının bilirkişi raporuna göre verildiğini söyledi.



Hayatın sadece okumak ve çalışmaktan ibaret olmadığını vurgulayan İksir, farklı alanlara da yönelmesi gerektiğini belirtti.

Avukatlık mesleği dışında alternatif bir meslek seçmediğini kaydeden Av. İksir, belirlediği hedefinden vazgeçmediğini söyleyerek, "Sizin de yapmanız gereken bir hedef koymanız ve bu hedef doğrultusunda hareket etmeniz gerekir. Başarmak önemlidir ama başarmak için hem çalışmalısınız, hem de hırslı olmalısınız. Çabalayıp başarılı olduysanız onun kaymağını yemek çok güzel bir duygudur." dedi.

Kaynak: İHA