Avrupa'daki Kayıp Mülteci Çocuklar

AP üyeleri, yanlarında ebeveynleri olmayan mülteci çocukların güvenliğinin sağlanması için veli tayin edilmesi ve sınır ötesi iş birliğinin artırılması çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, yanlarında ebeveynleri olmayan mülteci çocukların güvenliğinin sağlanması için derhal veli tayin edilmesi, özel telefon hatları kurulması ve sınır ötesi iş birliğinin artırılması çağrısında bulundu.

AP Genel Kurulunda, Avrupa'daki kayıp mülteci çocuklar konusu görüşüldü. Endişelerini dile getiren AP üyeleri, çocukların bir kısmının suç çetelerinin cinsel istismarına maruz kalmasından ya da bu çeteler tarafından suç işlemeye zorlanmasından korkulduğunu belirtti. Bazı çocukların ise ailelerini ararken kaybolduğu veya hantal sığınma prosedürleri nedeniyle şu anda kamplarda olabileceği ifade edildi.

AP üyeleri, çocukların izlenmesini kolaylaştırmak için fotoğraflarının çekilmesini ve parmak izlerinin alınmasını önerirken, çocukları suç çetelerine karşı korumak için de mücadelenin hızlandırılmasını istedi. Ayrıca Genel Kurulda, bu çocuklara derhal veli tayin edilmesi, özel telefon hatları kurulması ve sınır ötesi iş birliğinin artırılmasının önemi vurgulandı.

Europol, 2016 yılında refakatsiz 10 bin mülteci çocuğun Avrupa'ya girdikten sonra kaybolduğunu açıklamıştı.

Kaynak: AA