Avrasya Üniversitesi'ne Ziyaret

Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asan'a iadei ziyarette bulunan Vali Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan, Üniversite Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoron'dan üniversite hakkında bilgi aldı.

Üniversite kampüsünü gezen Yavuz, öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi.

Gençlerin geleceğimiz olduğunu belirten Yavuz, 'Arkamızda bilinçli, çalışkan ve kendini her konuda yetiştiren bir neslin yetiştiğini bilmemiz bizleri mutlu ediyor.' ifadelerini kullandı.

Avrasya Üniversitesi Yalıncak kampüsünden, Yomra yerleşkesine geçen Şengül Yavuz, burada ilk olarak yerleşke içerisindeki 1. Dünya Savaşı Trabzon Şehitleri Anıtı'nı gezdi.

Savaş sırasında çeşitli cephelerde şehit düşen Trabzon doğumlu askerlerimizin adlarının yazılı listeleri yakından inceleyen Yavuz, böyle anlamlı bir anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehitler anıtı ziyaretinin ardından Yavuz, Asan ve beraberindekiler Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini gezerek, mühendislik fakültesinde okuyan öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerin yapmış oldukları projeleri yakından inceleyen Yavuz, daha sonra fakülteden ayrıldı.

Asan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA