'Asbest' iddiasına Melih Gökçek'ten cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, havagazı fabrikasının yıkımı ve asbest iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Asbest' iddiasına Melih Gökçek'ten cevap
'Asbest' iddiasına Melih Gökçek'ten cevap
CHP Ankara Maltepe'deki eski havagazı fabrikası kalıntılarının mahkeme kararı beklenmeden ve gerekli önlemler alınmadan kaldırıldığı gerekçesiyle Meclis araştırması açılmasını istedi ancak önerge reddedildi.

Beyaz TV Ana Haber bültenine canlı yayına telefonla bağlanan Melih Gökçek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

'Ankara için herhangi bir risk söz konusu mu?' sorusuna cevap veren Melih Gökçek kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Gökçek 'Bunlar CHP'li milletvekilin, Mimarlar Odası'nın, Tabibler Odası'nın tamamen bilgisizce olaydan uzak ortalıkta insanları ayağa kaldırmak, tedirgin etmek için yaptıkları provokatif bir eylem başka bir şey yok. Bunlar aslı astarı olmayan şeyleri yapmaya çalışıyorlar' dedi.

'Asbest' iddiasına Melih Gökçek'ten cevap

ADI 'KURUM' DEYİNCE BİR ŞEY ZANNEDİYORSUNUZ

Geçmişte yaşanan bir olayı da örnek veren Melih Gökçek şunları söyledi; Hatırlar mısınız bunlar bir dönemde Ankara'da suda 3 miligram arsenik var diye ortalığı velveleye vermişlerdi. Aynı adamlar Tabipler Odası olsun, CHP olsun, Mimarlar Odası olsun ortalığı yıkmışlardı. Onun üzerine ben bir tespit yaptırdım İzmir'de arseniğin miktarı 59 çıktı. Bakın bizde 3 onda 59. Buna yüklenmeye başladık Türk Tabip Kurumu diye bir şey var, adı kurum deyince bir şey zannediyorsunuz, bizi 3 miligramla suçlarken 59'a dedi ki 'bu önemli değil istedikleri kadar içsin yıllar sonra bunun tesiri olur' deyip hemen çark ediverdiler. Bunlar böylesine provokatif eyleme alışmış vaziyette...

'Asbest' iddiasına Melih Gökçek'ten cevap


MİMARLAR ODASI VE TABİPLER ODASI İNSANLARI PANİĞE SEVK EDİYOR

'Mimarlar Odası ve Tabipler Odası'nı insanları paniğe sevk ettikleri için dava edeceğiz' diyen Melih Gökçek 'Yakındaki okulu tatil ettirmişler. Bazı öğretmenler de velileri tahrik etmiş bu ne biçim iştir ne mesuliyetsizliktir ne sorumsuzluktur. Biz bunu ilgili yetkili firmaya verdik. Tekrar ediyorum burada bir tehlike varsa ve bu tehlikeyi biran önce bertaraf etmezsek sorumlu kimdir? Belediyedir. Bertaraf etmeye çalışıyoruz ettirmem diyorlar. Peki bu burada böyle mi kalacak? Böyle bir mantıksızlık böyle bir cehalet olabilir mi? Böyle bir zavallılık olabilir mi? Böylesine enteresan bir iş' şeklinde konuştu.

HALKIMIZ İNANMASIN

Şu ana kadar tek bir boru dahi sökmediklerini söyleyen Melih Gökçek 'Sadece insanları tahrik ediyorlar asbest etrafa dağıldı diye bu yalandır halkımız inanmasın' dedi.