Arkadaşını Öldüren Sanığa 16 Yıl Hapis Cezası

Kayseri'de, birlikte içki içtiği arkadaşını araç kullandığı sırada tabancayla öldürdükten sonra cesedini yol kenarına atan sanığa, 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kayseri'de, birlikte içki içtiği arkadaşını araç kullandığı sırada tabancayla öldürdükten sonra cesedini yol kenarına attığı iddiasıyla yargılanan sanık, mahkemece 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, öldürülen Coşkun Yılmaz'ın yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık İbrahim Nadir Gürbüz ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyeti, olası kastla ördürmek suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verdiği sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına da hükmetti.

- Olay

İbrahim Nadir Gürbüz, 15 Kasım 2015'te Sarız ilçesi Dallıkavak Mahallesi'nde birlikte içki içtiği arkadaşı Coşkun Yılmaz'ı otomobil kullandığı sırada tabancayla vurarak öldürmüştü.

Bu sırada kaza yaparak durabilen araçtan Yılmaz'ın cesedini yol kenarına atan Gürbüz, aynı otomobille bir süre daha gezdikten sonra jandarmaya teslim olmuştu.

Gürbüz, daha önce verdiği ifadede, 'aracın camından havaya ateş ettiğini, Coşkun Yılmaz'ı silahı içeri alırken kazayla vurduğunu, korktuğu için de cesedini yol kenarına bıraktığını' öne sürmüştü.
Kaynak: AA