Zonguldak'ta 5 Okula 'Beyaz Bayrak' Verildi

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında okul denetimlerinde 5 okula, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen 'Beyaz Bayrak' ödülü verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla 'Beyaz Bayrak' yarışması düzenlendi.

Yarışma kapsamında gerekli çalışmaları yapan ve başvuruda bulunan Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçelerinde 5 eğitim kurumu 'Beyaz Bayrak' ödülüne layık görüldü.

Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara bayrak ve plaketleri, Çaycuma Kaymakamlığında yapılan törenle verildi. Törene, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Halk Sağlığı Müdürü Fatih Akca, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ile Beyaz Bayrak alan okulların idareci ve öğretmenleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma'da hedefin bütün okulların Beyaz Bayrak ve beslenme dostu okullar olması gerektiğini söyledi.

Bu proje kapsamında Çaycuma'da bütün okulları 'Beyaz Bayraklı' ve 'Beslenme Dostu' okullar haline getireceklerini ifade eden Keçeli, 'Okullarımızda en önemli başlangıçlarımızda geleceğimizin neslini inşa edelim diyorsak, çocuklarımıza değer vermek mecburiyetindeyiz. Çocuklar hepimizin en değerli varlığı. Çaycuma’mızda bütün okulları beyaz bayrak sahibi ve beslenme dostu okul sertifikasına sahip okullar yapmayı amaçlıyor ve hedefliyoruz.' dedi.

Törende, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Filyos Zübeyde Hanım İlkokulu, Saltukova Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu, Perşembe Anaokulu, Gökçebey Anaokulu, Devrek Sebahat Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi idarecilerine Beyaz Bayrak ve plaketleri verildi.

Kaynak: AA