Vali Toprak, FKA'nın 2017 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fırat Kalkınma Ajansının Bingöl’de gerçekleştirilen 2017 yılının ilk Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Vali Toprak, FKA'nın 2017 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı
Ajans Dönem Başkanı Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demir, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Zülfü Külahcı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özcan Turhan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve Ajans Genel Sekreteri Mesut Öztop katıldı.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantının açılışında yönetim kurulunun gündemi hakkında bilgi veren Ajans Dönem Başkanı Elazığ Valisi Zorluoğlu,“Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2017 yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısı için değerli Yönetim Kurulu Üyelerimizle Bingöl’de bir aradayız. Bugünkü toplantımızda, Ajansımıza 2016 yılında, doğrudan faaliyet desteği kapsamında sunulan projelerin değerlendirme süreçleri gerçekleştirilecektir. Bir diğer gündem maddesi olarak da Ajansımızın 2016 yılı faaliyet raporu ele alınacaktır. Malumunuz olduğu üzere 24 Ocak 2017 tarihinde Başbakanımız Çankaya Köşkü’nde yaptığı ve bizlerin de iştirak ettiği bir toplantıda bölge illerimizin de aralarında bulunduğu 23 ilde başlatılan Cazibe Merkezleri Programının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bizler de gerek Kalkınma Ajansı olarak, gerekse her bir ildeki diğer kurumlar olarak yoğun bir şekilde bu program ile ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar oldukça yüksek bir ilgi söz konusudur, Yatırım Destek Ofislerimize ve ilgili diğer kurumlarımıza pek çok kişi başvurup bilgi almaktadır. Destek programının son başvuru tarihi 27 Şubat 2017 olup, başvurular gerek her ilde Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisine, gerekse de Kalkınma Bankası Ankara ve İstanbul birimlerine yapılabiliyor. Bugünkü toplantımızda, bu konuyla da ilintili olan İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerimizi de değerlendirmiş olacağız. Her bir ilimizin yatırım çekme noktasındaki sorunları ve potansiyeli ele alınacak ve çözümüne yönelik, potansiyelin değerlendirilmesine yönelik oluşturulan eylem planları 2017 yılında uygulamaya geçecektir. Toplantımızda Ajansımızın idari süreçlere ilişkin bazı konular da gündeme alınacak olup, kararlarımızın Ajansımız ve İllerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA