Vali Çınar Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “Eğer istedikleri gibi olaylar gelişseydi, zaten perişan olan İslam alemi ve onun merkezi olan Türkiye çok sıkıntılı günler yaşayacaktı” dedi.

Vali Çınar Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi
Vali Çınar, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle polisevinde bir araya geldi. 2016 yılında Türkiye’nin başına bela olan olaylardan bahseden Vali Çınar, Türkiye’nin çok büyük bir şekilde etkilendiği büyük olaylar yaşadığını kaydetti.

Vali Çınar, “Gönlümüzden sizinle daha sık görüşmek geçiyor. Ama şimdi valiliğin yanında bir de belediye başkanlığı görevi de verdiler. Dolayısıyla sizlere çok zaman ayıramıyoruz. 2016 yılını geride bıraktık. Sanıyorum ki bu kadar fırtınalı, bu kadar çalkantılı, bu kadar hareketli ve bu kadar riskli bir yılı hemen hemen en azından benim yaştakiler yaşamamışızdır. Yaşanan az bir şey değildi. Böyle 100 yılda bir, ‘tarih tekerrürden ibarettir’ diyor ya Mehmet Akif, 100 yılda bir insanlığın başına gelen olaylar vardır. Bizde bütün dünyanın sebep olduğu ve en çok bizim ülkemizin etkilendiği büyük hadiseler yaşadık. Bu hem bizim içimizden hem de dışımızdan oldu. Ama bizim içimizdeki olayların müsebbibi, hepimizin de bildiği gibi dışımızdaki güçler organize ettiler. Allah’a şükür bütün millet ferasetini ortaya koyarak, Allah’ın da yardımıyla büyük belaları def ettik. Bunda herkesin ve herkesimin emeği var, ama en çok topluma etki eden devlet yöneticileri ve kanaat önderlerinin emeği daha büyük oldu. Bunun için hepimiz Allah’a ne kadar şükretsek hakikaten azdır. Eğer istedikleri gibi olaylar gelişseydi, zaten perişan olan İslam alemi ve onun merkezi olan Türkiye çok sıkıntılı günler yaşayacaktı. Köle olmak, fukara olmak, acılar çekmek ve emperyalistlere kul olmak gibi bir risk vardı. 2016 yılını bu şekilde atlattık. Bu hepimizin, milletimizin bir zaferi oldu. Bu İslam aleminin geleceği açısından da, İslam aleminin bir zaferi oldu” diye konuştu.



“Ölümü seyretmenin zevkini tatmak sadece bunlarda var”

Ülkenin başına bela olan dış güçlerin insanlıkla, hakla, hukukla alakalarının olmadığına değinen Vali Çınar, “Emperyalist dediğimiz, bugün dünyaya fiyaka satan ve bir kedi köpek konu olduğu zaman televizyonlarda bir sürü haberler yaptıran bir alem, kendi insanını seviyor, kendi insanının rahatı, kıymeti için bütün insanlığı feda ediyor. Bunların insanlıkla, medeniyetle, hoşgörüyle, hukukla ve hakla hiçbir ilgileri yok. Bu tarihte de böyleydi, bugün de böyledir. Sadece kendi vatandaşlarına bu ayrıcalıkları var. Ama kendi vatandaşlarına bunu yapmazken, bütün dünyayı kasıp kavurmak, çalmak, dövmek, öldürmek gibi reva gören bir anlayış var. Meydanlara aslan atıp insanları yedirirken, kahkaha atmak bunların geleneğinde var. ‘Gladyatör’ gibi kahraman isimler koyup, büyük arena dediğimiz meydanlarda canlı canlı insanları orda dövüştürüp, ölümü seyretmenin zevkini tatmak sadece bunlarda var. Dolayısıyla medeniyet kökleri bozuk, bunu da bugün bir salonda üç beş kişi bir atari oyunu oynar gibi ve bir film sahnesi düzenler gibi bütün dünyayı kasıp kavuran, perişan eden, tabi bütün dünya derken bunun tamamına yakın Müslüman alemdir. Bunlar ölümü seyrederken inanın zevk alıyorlar. Bilerek, isteyerek ve hedefleyerek yapıyorlar. Bugün Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da ölen çocuk, kadın, fukaralık ve perişanlığın tamamı planlı bir harekettir. Onların bu ülkeleri işgal etmeleri için hiçbir gerekçeleri yok. Bunu hepimiz biliyoruz, bu resim çok daha güzel bir şekilde ortaya çıktı. Bunu birileri ‘ya o kadarda değildir’ derken, halk tabanımız dedi ki öyleymiş, çünkü olay netleşti. Bunu da yaparken hepimiz görüyoruz ve biliyoruz. Bizim çocuklarımızı ve Müslüman çocuklarını birbirlerine düşman kılarak, silahları ellerine vererek, biri alta düşünce ona silah verip tekrar üste çıkartıyorlar. Bu da fotoğrafın çok net olan bir kısmıdır” ifadelerini kullandı.

Vali Çınar’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan kanaat önderleri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Vali Ahmet Çınar, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutan Vekili, İl Müftüsü, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve bazı kurum amirleri katıldı.

Kaynak: İHA