Ürdün Prensi Enerji İş Birliği İçin Türkiye'ye Gelecek

Ürdün Prensi Asem Bin Nayef, 1921 Nisan'da gerçekleştirilecek 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı için Türkiye'ye ziyarette bulunacak

Arap Yenilenebilir Enerji Komisyonu Başkanı ve Ürdün Prensi Asem Bin Nayef'in, 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG İstanbul 2017) vesilesiyle nisanda Türkiye'yi ziyaret edeceği ve bu kapsamda iki ülke arasında enerji iş birliğinde yeni adımların öngörüldüğü belirtildi.

ICSG İstanbul 2017 organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, 19-21 Nisan'da gerçekleştirilecek kongrenin uluslararası platformda sektör liderlerini bir araya getireceği kaydedildi.

Bu kapsamda heyeti ile birlikte ilk kez Türkiye’ye gelecek olan Bin Nayef'in, ICSG İstanbul 2017 ile enerji alanında iş birlikleri başlatacağı ifade edilen açıklamada, Arap ülkelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgisinin sürekli arttığına işaret edildi.

Açıklamada, 2020 yılına kadar 190 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı planlayan Arap ülkelerinin en çok payı güneşe vereceği belirtilirken, 'Aynı zamanda Arap Yenilenebilir Enerji Komisyonu Başkanı olan Ürdün Prensi Asem Bin Nayef’in 5.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı vesilesiyle Türkiye’yi ziyaret edecek olması iki ülke arasında enerji alanındaki ticaret hacmini geliştirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Ürdün Prensi ile yapılacak enerji işbirliği görüşmelerinde ilk sırada ‘yenilenebilir enerji kaynakları’ geliyor.' ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA