TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz: '(Anayasa değişikliği) Asla bir rejim değişikliği değildir. Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyetidir. Cumhuriyetle ilgili bir değişiklik söz konusu değildir'

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, anayasa değişikliğinin asla bir rejim değişikliği olmadığını belirterek, 'Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyetidir. Cumhuriyetle ilgili bir değişiklik söz konusu değildir.' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, kadın cinayetleri ve hak ihlallerine ilişkin gündem dışı yaptığı konuşmada, iki gün sonra üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın ölüm yıl dönümü olacağına işaret ederek, kürsüye Özgecan Arslan'ın fotoğrafını astı.

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, seçim bölgesinin sorunlarına ilişkin gündem dışı konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ise Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş günü nedeniyle yaptığı gündem dışı konuşmada, 'Bu kadim şehrin kahraman evlatları, işgal döneminde her mahallede teşkilatlanarak, 12 Şubat 1920 tarihine kadar 22 gün 22 gece devam eden savaşta, tek yürek, tek bilek olmuş bir vaziyette zaferle çıkmıştır.' diye konuştu.

Çitil, şöyle devam etti:

'Çanakkale, Kahramanmaraş, İnönü'de verilen kutlu mücadelelerde zaferle çıkan bu aziz milletin torunları olarak bizler, 15 Temmuz günü hain FETÖ'nün hain kalkışma ve darbe girişiminde bir kez daha gösterdik ki bu aziz millet, milli egemenliğe ve özgürlüğe pranga vurdurmayacak ve hiçbir şart altında vesayeti kabul etmeyecektir.'

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da bugün MHP'nin 48. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirterek, MHP'nin her zaman meşruiyet zemininde yer aldığını, hiçbir zaman vesayet odaklarına geçit vermediğini ve tabii olmadığını kaydetti.

MHP'nin demokrasinin, hukukun ve meşruiyetin yanında yer aldığını, bunun en yakın örneğini 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlatan Akçay, MHP'nin devletin, meşru hükümetin ve milli iradenin arkasında dimdik durarak, darbeci hainlere geçit vermeyerek, büyük badirenin atlatılmasında tarihi bir misyon üstlendiğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'de MHP'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

CHP olarak yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'lerle (KHK) ilgili Meclis Başkanlığından bir taleplerinin olacağını vurgulayan Özel, 'Bu KHK'ların çıkabilmesi için orada bulunması gereken bakanların bulunmadığı, geçmişte alınan imzalarla yedi saatlik yapılan toplantıya atfen onlarca KHK'nın peyder pey yayınlandığı bir süreç hem Meclisten alınan yetkiye hem anayasaya aykırıdır.' dedi.

- 'Asla bir rejim değişikliği değildir'

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de MHP'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı. Meclisin kısa bir süre önce çok önemli bir düzenleme yaptığını ve hükümet sistemine ilişkin bir düzenlemenin yapıldığını anımsatan İnceöz, 'Asla bir rejim değişikliği değildir. Cumhuriyet hepimizi Cumhuriyetidir. Cumhuriyetle ilgili bir değişiklik söz konusu değildir.' diye konuştu.

İnceöz, bütün tartışmaları tek adam üzerine yoğunlaştırmak ve 'Tek adam düzeni' getiriliyormuş gibi algılar oluşturmaya çalışmanın, bu düzenlemeye ve sisteme haksızlık olduğunu belirtti.

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen İnceöz, Türkiye'nin terör örgütlerini bitirme noktasında kararlı olduğu bir sürecin yaşandığını, 15 Temmuz'un kendileri için milat olduğunu ve terör örgütüyle mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini bildirdi.

Kaynak: AA