Tavas Devlet Hastanesinde 6 Ayda 124 Bin 510 Kişi Tedavi Gördü

Denizli Tavas Devlet Hastanesi, yaklaşık 6 aylık açılışının ardından 124 bin 510 hastaya sağlık hizmeti vererek, ilçe nüfusunun iki katını tedavi etti.

Tavas Devlet Hastanesinde 6 Ayda 124 Bin 510 Kişi Tedavi Gördü
Tavas ve bölge halkına hizmet vermesi amacıyla yapılan ve hizmete açıldığı 6 aylık sürecin ardından 124 bin 510 hastayı tedavi etti. 104 yataklı kapasiteli hastane, açıldıktan sonra ilçe nüfusunun iki katına hizmet verdi. 20 poliklinik odası, 8 diş ünitesi, 4 ameliyat salonu, 4 doğum odası, 6 yoğun bakım yatağı ile beraber ayrıca yeni hizmet binasında fizik tedavi ünitesi hizmete başladı.

Kütüphane, kantin, çocuk oyun parkı, gebe okulu ve plates salonu gibi sosyal hizmetlere yönelik alanların yer aldığı hastanede, tedavide kullanılan çok sayıda teknik donanım cihazı bulunuyor. Uzman doktor sayısı 12’den 20’ye, pratisyen doktor sayı 2’den 7’ye çıkartıldığı hastanede, toplamda 246 çalışanı personel hizmet veriyor.

6 ayda yeni binada muayene hizmeti alan hasta sayısı 124 bin 510, yatarak tedavi olan hasta sayısı 2 bin 471, ameliyat olan hasta sayısı ise 2 bin 802 oldu. Geçmiş dönemler ile kıyaslandığında tıbbi hizmetlerin genelinde yüzde 30-35’lik bir artış gözlendiği hastanede, daha önceki dönemlerde yapılmayan, ortopedi, diz ve kalça protezleri, katarakt ameliyatları, KBB, üroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi branşları gibi ameliyatlar yapılmaya başlandı.

Tavas Devlet Hastanesi’nin her gün üzerine koyarak hizmet ağını genişlettiğini belirten Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, “ Tavas Devlet Hastanesi 6 ay gibi kısa bir sürede ilçe nüfusunun 2 katından fazla hastaya ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Hastanemizde son teknolojik cihazlarla birlikte ameliyatların çoğu ilçede yapılmaya başlamıştır. Bu tür ameliyatlar için hastalarımızın şehir merkezine veya özel hastanelere giderek yüksek miktarlarda tedavi ücreti ödemelerinin önüne geçilmiştir. Vatandaşlarımızın devletin olanaklarından sonuna kadar faydalanması sağlanmıştır. Tavas’a bu modern hastaneyi kazandıran bakanlarımıza, bölge halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir özveriyle çalışan başta hastane yönetimimiz olmak üzere hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA